Duo Delice  SMALLZnanstvenici iz Nestlé Purine pokrenuli seriju istraživanja kako bi ustanovili koji vanjski faktori dovode do stvaranja pozitivnih emocija kod pasa.

Brojna istraživanja pokazala su kako kućni ljubimci mogu pozitivno utjecati na zdravlje vlasnika, tj. na smanjenje krvnog tlaka, tjeskobe i depresije.

Mali broj informacija dostupan je o tome kako ljudski kontakt može pozitivno utjecati na emocionalnu dobrobit životinja.

Upravo zbog toga su znanstvenici iz Nestlé Purine pokrenuli seriju istraživanja kako bi ustanovili koji vanjski faktori utječu na zadovoljstvo pasa.

Životinje prolaze kroz emotivne promjene koje ljudima nisu vidljive. U sklopu istraživanja raznim ne invazivnim tehnikama i termalnim kamerama nastoje se ustanoviti emotivne promjene kod pasa. Tako se termalnim kamerama bilježe promjene raspoloženja vidljive kroz promjene krvnog tlaka i tjelesne temperature na šapama i ušima te u očima.

“Znanstvenici već godinama znaju kako procijeniti negativna stanja kao što su stres i anksioznost kod životinja. Međutim, malo se zna o tome kako se mjere pozitivna stanja poput sreće i uzbuđenja”, izjavila je Ragen T.S. McGowan, stručnjakinja za ponašanje životinja iz Nestlé Purina Petcarea.

Aktualno istraživanje dio je šireg istraživačkog programa koji se provodi u Nestlé Purini, a koji promatra ponašanje pasa i povezivanje s vlasnicima te utjecaj prehrane na njihovu sreću i zadovoljstvo, kao važne faktore koji utječu na njihovo zdravlje.

Tim saznanjima bio je vođen i tim stručnjaka veterinara iz Nestlé Purine kada je kreirao PRO PLAN Duo Délice Small, inovaciju u segmentu hrane za male pasmine pasa.

Riječ je o hrani vrhunske kvalitete, napravljenoj bez aditiva i umjetnih okusa. PRO PLAN Duo Délice Small kombinacija je hrskavih granula i mekanih komadića, jedinstvenog okusa kojem psi ne mogu odoljeti.

PROMO