Tržišne komunikacijePromocijeDvije nove zlatne medalje za Istarske sireve Špin

Dvije nove zlatne medalje za Istarske sireve Špin

Istarski sirevi Špin osvojili su dvije nove zlatne medalje. Na prestižnom natjecanju World cheese awards u Walesu zlatnim odličjem ovjenčani su Istarski miješani sir Špin i Istarski ovčji sir Špin.

Riječ je o natjecanju koje više od tri desetljeća okuplja sirare, obožavatelje sira te stručnjake, a mogli su se kušati sirevi s čak šest kontinenata. Na ovogodišnjem je izdanju predstavljeno 4.434 sira iz 42 zemlje, a u žiriju je među 250 stručnjaka iz 38 zemalja prvi puta bio i predstavnik iz Hrvatske i to Krunoslav Salaj, Agrolagunin voditelj proizvodnje sira i sirane Špin.

Djelatnici sirane Špin izuzetno su ponosni na osvojene medalje jer je riječ o njihovim najprodavanijim sirevima, dostupnima u prodajnoj mreži u cijeloj Hrvatskoj, a brojna priznanja koja kontinuirano dobivaju, nagrada su za izniman trud i rad koji cijeli tim sirane Špin ulaže u kontinuirano podizanje kvalitete proizvoda.

“Za ovaj uspjeh zaslužni su znanje, iskustvo i posvećenost cijelom procesu proizvodnje, od mlijeka do sira. Svi naši sirevi proizvedeni su isključivo od svježeg, domaćeg mlijeka, a mlijeko za ovčji sir proizvodimo na vlastitoj farmi s 800 ovaca koja se nalazi u neposrednoj blizini sirane Špin. Time postižemo visoku kvalitetu i autentični okus sira“, istaknuo je Krunoslav Salaj, voditelj sirane dok je Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune ponovila kako je Agrolaguna u zadnjih nekoliko godina dobila brojna svjetska priznanja za svoje proizvode.

“To nam potvrđuje da je naša dugogodišnja usmjerenost na kvalitetu pravi i jedini put za naše brendove Špin, Ol Istria, Vina Laguna i Festigia. Potrošači sve više traže vrhunske domaće proizvode za koje smo se mi specijalizirali i u koje ulažemo svo naše znanje i iskustvo. Takvim stalnim ulaganjima u proizvodnju i u obrazovanje, nastavljamo razvijati sve naše proizvode. Ove godine smo dodatno iznimno ponosni na to što je član našeg tima odnosno voditelj naše sirane Špin bio u ocjenjivačkom žiriju”, naglasila je.

Sirana Špin potpuno je posvećena tradicionalnom načinu proizvodnje koji zahtijeva puno ručnog rada, od pripreme proizvodnje do zrenja sireva. Godišnje na tržište plasiraju više od 300 tona tvrdih sireva vrhunske kvalitete koji su svojim pakiranjima prilagođeni potrebama potrošača. Upravo je Istarski ovčji sir jedan od gastronomskih bisera Istre, za koji je dodijeljena zaštićena oznaka izvornosti kako bi se tržištu i potrošačima najbolje prezentirala posebnost njegove strukture i okusa.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...