Njemačka logistička grupa Deutsche Post izvijestila je o skoku dobiti u trećem tromjesečju budući da njezino poslovanje i dalje podupire procvat e-trgovine i paketne dostave, potaknut pandemijskom krizom.

Preliminarna dobit prije kamata i poreza (EBIT) u trećem tromjesečju iznosila je oko 1,765 milijardi eura, što predstavlja povećanje od 28,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazalo je poslovno izvješće.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci EBIT je iznosio oko 5,76 milijardi eura.

Slobodan novčani tok u razdoblju od srpnja do rujna bio je veći od milijardu eura a u prvih devet mjeseci premašio je iznos od 3,1 milijarde eura, izvijestila je kompanija.

“Pozitivan razvoj poslovanja grupe zabilježen u prvoj polovici godine nastavio se i tijekom trećeg tromjesečja 2021. godine”, objavljeno je iz kompanije.

Uprava će, kažu, po šesti put podići smjernice za EBIT i slobodan novčani tok u fiskalnoj 2021., potaknuta snažnim poslovanjem u odjelima DHL-a, navodi se dalje u priopćenju.

Također će, kako su najavili, podići srednjoročne smjernice za fiskalnu 2023. godinu.

Izvješće o konačnim rezultatima poslovanja u trećem kvartalu 2021., uključujući pojedinosti o novim smjernicama, bit će objavljeno 4. studenoga, zaključuje se u priopćenju. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!