Festival čokolade otvoren u Opatiji

cokolada-kolacici-midiOpatija je ovaj vikend u znaku čokolade – danas je svečano otvoren Festival čokolade 2011. koji traje do 4. prosinca.

Tijekom trodnevne gastronomske manifestacije stanovnici i gosti Opatije na brojnim će gradskim lokacijama, u hotelima i ugostiteljskim objektima moći kušati razne vrste čokolade, pića i slastice s čokoladom, vidjeti kako se spravljaju jela od čokolade i dr.

Festival čokolade 2011. svečano je danas otvoren u opatijskoj Ugostiteljskoj školi, a tom je prigodom, uz razne vrste čokolada, čokoladnih koktela i krema, predstavljena i ovogodišnja atrakcija – haljina od marcipana i čokolade koju je izradila dizajnerica Doris Vlah.

Prva su događanja počela još jučer kada je otvorena izložba fotografija, video uradaka i skulptura na temu čokolade ” Milenij Choco Photo šetnica”, koju su u sklopu festivala organizirali Milenij hoteli.

Ljubitelji čokolade i ove godine na festivalu mogu očekivati niz događanja, tako je za sutra u kavani Hotela Imperijal najavljeno rezanje više metara dugačke čokoladne Carske torte, prvih 500 posjetitelja festivala dobit će Čoko putovnicu, kojom će moći koristiti posebne pogodnosti tijekom festivala, itd.

Organiziran je i zabavni i glazbeni program, kazališni program i radionice za djecu, a posjetitelji će u sklopu čokoladnih aranžmana u hotelima moći iskušati i čokoladnu toplu masažu.

Festival čokolade organizirali su grad Opatija, gradska Turistička zajednica, tvrtka Thorax Promotion i Klub ljubitelja čokolade. (H)

Prethodni članakMarčinko: Pik Vrbovec očekuje rast prihoda 15 posto
Sljedeći članakU Splitu se gradi trgovački centar vrijedan 175 milijuna eura