pik-vrbovec-zgrada-ftdOd 2005. godine, kada je Agrokor preuzeo Pik, u tvrtku je uloženo više od milijardu kuna, a količina proizvodnje povećana je sedam puta, rekao je predsjednik Uprave Pik Vrbovec

Mesna industrija Pik Vrbovec ovu će godinu završiti s 1,72 milijardu  kuna prihoda, što je u odnosu na 2010. godinu porast od 15 posto, kazao je u petak predsjednik Uprave Pika Dragan Marčinko.

Prema njegovim riječima, ovogodišnja dobit Pika kretat će se otprilike razine 2010., kada je iznosila 80,7 milijuna kuna.

Za 2012. godinu Marčinko je najavio nastavak rasta prihoda između 10 i 15 posto, a tome će doprinijeti novi proizvodni kapaciteti koji se trenutno grade, a bit će u funkciji nakon Uskrsa.

Marčinko je također upozorio da se danas u Hrvatskoj još uvijek oko 40 posto trgovine mesom odvija u sivoj zoni, a riječ je o količinama od oko 50 do 60 tisuća tona.

Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju Piku se otvara novo veliko tržište na koje trenutno zbog raznih administrativnih prepreka trenutno ne može izvoziti. Članstvo u EU ujedno bi trebalo dovesti i do bolje regulacije tržišta te smanjenja sive trgovine mesom, kazao je Marčinko.

Od 2005. godine, kada je Agrokor preuzeo Pik, u tvrtku je uloženo više od milijardu kuna, a količina proizvodnje povećana je sedam puta, rekao je predsjednik Uprave.

Pik Vrbovec godišnje proda 66.100 tona mesa i mesnih prerađevina od čega se više od 12 posto izveze, najviše na tržište BiH.

Pik Vrbovec danas zapošljava 1555 radnika te prema potrebi još oko 200 sezonaca. (Bankamagazin)