Kompanija Fructal iz Ajdovščine, u vlasništvu srbijanskog Nectara, u ovoj godini će ponovno otpustiti nekoliko zaposlenika.

Koliko je radnika i kojih profila suvišno, u Fructalu još nisu otkrili. Ajdovski gradonačelnik Marjan Poljšak razumije otpuštanja kao nužna radi organizacijskog preustroja i želje za povećanjem prihoda i dobiti te osiguranja uvjeta za dugoročni razvoj, izvještava mariborska Večer.

Po njegovom mišljenju, nije u interesu srpskog vlasnika da preseli Fructal u Srbiju, jer to nije u stanju učiniti. U Fructalu pojašnjavaju da nastavljaju s optimizacijom proizvodnje, koja posljedično diktira i reorganizaciju rada. Za taj korak su se odlučili zbog ekonomske krize i pada kupovne moći na jednoj strani, a na drugoj strani Fructal ne dostiže ciljanu produktivnost kakvu bilježe njegovi konkurenti iz branše u Italiji i Austriji.

“Mjere su zato usmjerene na veću produktivnost, što znači ukidanje nekih radnih mjesta u proizvodnji, ali želimo naglasiti da se otvaraju potrebe za novim profilima i radnim mjestima, tako da namjeravamo u ovoj godini osnažiti prije svega naš prodajni tim”, naglasili su u Fructalu.

Tako će u ovoj godini zaposliti nekoliko novih radnika. “Koliko i kada u prvom redu ovisi o uvjetima na tržištu i promjenama u potražnji naših potrošača”, zaključuju u Fructalu. (SEEbiz)