Glovo, jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu više kategorija proizvoda, danas je najavila širenje svojeg poslovanja u Africi, uključujući Ganu i Tunis, čime će svoje trenutno poslovanje proširiti na ukupno sedam zemalja na tom kontinentu. Nakon proširenja, procjenjuje se da će 6,5 milijuna ljudi više moći pristupiti Glovo aplikaciji. Tvrtka nastavlja svoju misiju – učiniti sve u gradu dostupno njegovim stanovnicima.

Dosadašnje ulaganje Glova u regiju vrijedno je ukupno 25 milijuna eura (30 milijuna dolara), a tvrtka očekuje da će u sljedećih 12 mjeseci uložiti dodatnih 50 milijuna eura (60 milijuna dolara) kako bi se dodatno ubrzalo širenje poslovanja. Glovo vjeruje da postoje brojna izrazito važna tržišta u Africi koja su trenutno nedovoljno pokrivena te prepoznaje jedinstvenu priliku za platformu među lokalnim zajednicama na način da podrži neovisna poduzeća i omogući im online doseg do novih kupaca.

Aplikacija Glovo već je dostupna u Maroku, Ugandi, Keniji, Gani, Obali Bjelokosti i Nigeriji, pružajući svoje usluge u više od 40 gradova, za više od 300.000 korisnika, 8.000 restorana i 12.000 dostavljača. Glovo je započeo svoje poslovanje u Akri u Gani ranije ove godine, potom u gradu Tema prošlog mjeseca, a očekuje se da će u listopadu ove godine započeti poslovanje u gradu Tunis u Tunisu.

Nakon ostvarenih akvizicija ranije ove godine u srednjoj i istočnoj Europi, Glovo je povećao svoju prisutnost na ukupno 23 zemlje, a poslovanjem u Africi ostavio je svoj trag na više od 30 posto geografskog područja.

Glovo već ima ključne lokalne timove u zemljama u Africi gdje je prisutan, a tvrtka je i dalje predana svojoj politici zapošljavanja vrhunskih lokalnih talenata. Tijekom početne faze novog proširenja, tvrtka planira udvostručiti broj zaposlenih i dodati još 200 zaposlenika u cijeloj regiji do kraja 2022. godine.

Sacha Michaud, suosnivač Glova, rekao je: “Jako smo uzbuđeni zbog proširenja naših usluga u Africi, posebice zbog uvođenja Glova u nove gradove u Gani i pokretanja poslovanja u Tunisu. Naša vizija je omogućiti svima lak pristup bilo čemu u njihovom gradu, a naša je platforma najbolja u povezivanju korisnika i tvrtki, od kojih su većina lokalni restorani i neovisne trgovine. Vjerujemo da u ovim zemljama postoji ogromna prilika za ubrzanje procesa digitalizacije i zadovoljavanje rastuće potražnje za internetskom kupovinom i dostavom. Također, blisko surađujemo s našim lokalnim partnerima na tržištu te radimo na isporuci njihove robe novim korisnicima putem aplikacije.”

William Benthall, generalni direktor Glova za Subsaharsku Afriku, rekao je: “Naše širenje poslovanja u Nigeriji, Gani i predstojeće pokretanje poslovanja u Tunisu nešto je što planiramo već duže vrijeme i sjajan je osjećaj što smo to sada i ostvarili. U Africi je došlo do neviđenog skoka u dostavi na zahtjev, a širenje naših usluga u nove zemlje i gradove odraz je tog trenda i dokaz naše predanosti ovom kontinentu. Radujemo se što ćemo omogućiti dostupnost hrane, farmaceutskih i maloprodajnih proizvoda našim novim korisnicima.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!