NNF_6963Iznimno popularnom projektu Dvorišta pridružila se Jamnica koja će s Jamnica gemištom biti prisutna u dvorištu “Tko pjeva zlo ne misli” u Basaričekovoj 11.

Jamnica se uključila u projekt Dvorišta i kao pokrovitelj dvorišta “Tko pjeva zlo ne misli” osigurala je gemište za sve posjetitelje koji su odlučili zaviriti iza fasada nekih od najljepših gornjogradskih palača i ušli u svijet zagrebačkih dvorišta, jer svako od njih ima svoju priču.

Dvorišta karakteriziraju: odlična atmosfera, vrhunska glazba, zabava, slasni zalogaji, žive svirke, nova poznanstva i hladni Jamnica gemišti.

Malo tko ne pamti likove gospodina Fulira, malog Perice, Ane, Franje i Mine iz kultnog filma Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli.

Iako ova odlična komedija već punih 45 godina ima kultni status, nešto su manje poznate lokacije na kojima je sniman ovaj film.

Upravo zato u projektu Dvorište u Zagrebu je oživljena jedna od najpopularnijih lokacija, dvorište u Basaričekovoj ulici broj 11, gdje su se kod Žnidaršića uz čašu gemišta rješavali svi životni problemi.

“Ja mislim da taj Fulir ne zna piti” samo je jedan od izraza koji su nam se urezali u pamćenje i koji se vezuju za Franju Majetića, jednog od glavnih likova filma.

I dok mu u filmu gemišt nije najbolje “legao”, gospon Fulir danas u Basaričekovoj 11 pije odlične hladne gemište s Jamnicom i drži se one poznate “Ak’ si hoću popiti gemišt, to je moja privatna stvar”.