Henkel Croatia treći puta Poslodavac Partner

Tvrtka Henkel Croatia d.o.o. po treći put je postala nositelj Certifikata Poslodavac Partner te još jednom potvrdila kvalitetu upravljanja ljudskim resursima. Certifikat je Blanki Žerjav, Direktorici ljudskih resursa Henkel za regiju Adria, dodijelio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje Certifikat, navodi se u priopćenju.

Od 2010. godine, kada se Henkel Croatia d.o.o. uključila u projekt Certifikat Poslodavac Partner, zabilježen je stalni rast i razvoj u svim segmentima upravljanja ljudskim resursima. U području Regrutiranja i selekcije Henkel je pokazao visoku kvalitetu prakse, počevši od samog plana zapošljavanja, izbjegavanja bilo kakvih oblika diskriminacije u procesima regrutacije i selekcije te općenito otvorenosti prema kandidatima.

Nadalje, tvrtka Henkel je postigla vrlo dobar rezultat u području Rada, motivacije i nagrađivanja, prije svega zbog razrađenog sustava procjene radne uspješnosti koji omogućava davanje povratne informacije zaposleniku, te transparentnog sustava nagrađivanja.

U području Odnosa prema zaposlenicima Henkel se istaknuo odličnom internom komunikacijom koja svim zaposlenicima omogućava dvosmjernu razmjenu informacija.

U odnosu na druge tvrtke, Henkel je pokazao da se ističe strateškim planiranjem u upravljanju ljudskim resursima i kvalitetnim upravljanjem talentima. Zaposlenici Henkela tako mogu očekivati da će nadređeni pratiti njihov rad, ali i potencijal, te da će uložiti u razvoj znanja i vještina koje im omogućuju da budu još uspješniji i napreduju unutar organizacije.

Obzirom da je Henkel međunarodna kompanija, za talentirane zaposlenike postoji mogućnost razvoja karijere i u drugim zemljama. Zbog svih ovih uvjeta, kao i činjenice da su vrijednosti tvrtke uistinu “utkane“ u svakodnevni rad tvrtke, Henkel Croatia je kontinuirano prepoznat kao poželjan poslodavac.

Projekt podržavaju portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima.

Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Trenutno su 24 kompanije dobitnik certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini: Atlantic Grupa, Belupo lijekovi i kozmetika, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Erste & Steiermärkische Bank, Henkel Croatia, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA, JGL, JT International Zagreb, JT International predstavništvo u Bosni i Hercegovini, Kozmo, Lidl Hrvatska, Merck Sharp & Dohme, Microsoft Hrvatska, Pliva Hrvatska, Sberbank, SOS Dječje selo Hrvatska, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Sandoz, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara, stoji u priopćenju. (Limun.hr)

Prethodni članakNastavljen pad prometa u talijanskoj maloprodaji
Sljedeći članakPotpisivanje Sporazuma o poslovnoj suradnji između Velproa i Saveza udruga malih trgovaca RH