Hrvatska gospodarska komora po treći put organizira zajednički nastup svojih članica na međunarodnom sajmu morske hrane SeafoodExpo Southern Europe koji se ove godine održava u Barceloni, Fira de Barcelona – GranVia, od 22. do 24. rujna 2014. godine.

SeafoodExpo Southern Europe 2014 je trodnevni specijalizirani sajam ribljim provodima koji se organizira u regiji s jednom od najviših stopa konzumacije proizvoda ribarstva po glavi stanovnika.

Ove godine će se na štandu Hrvatske gospodarske komore sa svojim proizvodnim programom predstaviti Arbacommerce, Sardina, S.I.C, i ribarska zadruga Omega 3.

Više od 3.000 kupaca, dobavljača, medija i drugih stručnjaka iz više od 75 zemalja posjetit će ovu izložbu. Sudionici dolaze kako bi uspostavili nove poslovne mreže, prezentirali svoje proizvode, dali zamaha starim poslovnim odnosima upravo u regiji koja zna prepoznati ono najbolje u ribarstvu.

Ribarstvo je jedan od rijetkih vitalnih dijelova hrvatskog gospodarstva koje bilježi rekordne rezultate kada govorimo o ulovu i uzgoju, a prerada je zasigurno jedan od vodećih sektora kada govorimo u novim investicijama u zadnjih nekoliko godina. Isto tako valja istaknuti izrazito pozitivnu vanjskotrgovinsku bilancu s vrijednošću izvoza od gotovo 116 milijuna eura u 2013. godini, ističe se u priopćenju HGK.