Hrvatski Telekom dobio je još jednu nagradu za kvalitetu mreže. Nakon što je ove godine već dobio više nagrada za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, Hrvatskom Telekomu uručena je i umlaut ‘Best in test’ nagrada za najbolju fiksnu širokopojasnu uslugu.

Ova nagrada je rezultat analize 764.172 uzoraka prikupljenih od svih pružatelja fiksnih usluga u Hrvatskoj, u razdoblju od šest mjeseci, između travnja i rujna 2021. Ona odražava stvarno korisničko iskustvo više od 10.000 linija testiranih u kategorijama: brzina preuzimanja, brzina učitavanja i latencija, a Hrvatski Telekom postigao je najvišu ocjenu među svim pružateljima usluga na tržištu. Osvajanjem nagrade ‘Best in test’ Hrvatski Telekom je ne samo potvrdio već i dodatno učvrstio svoj status vodeće mreže na tržištu.

“Naša širokopojasna mreža ima presudnu ulogu u povezivanju hrvatskih građana i poduzeća, omogućavajući im brži pristup Internetu te uživanje u najboljem mogućem iskustvu mreže. U potpunosti smo predani tom cilju, čemu svjedoče i najveća ulaganja te činjenica da Hrvatski Telekom gradi dvostruko više optičke mreže od svih sudionika na tržištu zajedno, pritom podižući kvalitetu i brzinu mreže u cijeloj fiksnoj mreži. I to radimo diljem Hrvatske, u velikim i malim gradovima, prigradskim i ruralnim područjima. Ponosni smo na umlautovu nagradu koja je odraz stvarnog korisničkog iskustva, a našu mrežu ćemo nastaviti graditi, povezivati i dodatno unaprjeđivati”, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom, u skladu sa svojoj investicijskom strategijom usmjeren je na daljnju izgradnju optičke infrastrukture i širenje fiksne mreže, a s FTTH trenutno pokriva više od 435.000 kućanstava te je na dobrom putu da drugu godinu zaredom ima rekordnu godinu u vidu pokrivenosti novih kućanstava, zaključuje se u priopćenju tvrtke.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!