konferencija-web-prodaja-midiNa prvoj konferenciji o web prodaji okupilo se preko 60 web trgovaca, koji su imali prilike učiti od vodećih stručnjaka iz svijeta online prodaje.

“Pokrenuo sam biznis s 0 kuna jer sam skupio hrabrost i dao otkaz u državnoj firmi. Ako imate dobru ideju možete pokucati na vrata čak i predsjedniku države, bez obzira tko ste i odakle dolazite.”, rekao je Hrvoje Bujas iz Crnog Jajeta, koji je osvojio najbolje ocjene publike za svoje predavanje.

Prema podacima Eurostata iz prosinca 2015. svaki je treći stanovnik Hrvatske naručivao robu ili usluge online, dok je u Europi to činio svaki drugi. Statistička kuća Statista predviđa da će se online poslovanje u Hrvatskoj do 2020. godine kontinuirano širiti, te da će Europska unija, sa svojom direktivom Europe 2020, intenzivno raditi na poboljšanju digitalne ekonomije i same online trgovine, te je krajnje vrijeme da se i domaće tvrtke uključe u utrku izrade vlastite web trgovine.

Sudeći prema broju pitanja koji je dobila pravna savjetnica udruge eCommerce Hrvatska, odvjetnica Dijana Kladar, najveći problem hrvatskih trgovaca je nesnalaženje u šumi hrvatskih zakona koji se tiču online poslovanja, dok je najveći problem kupaca strah i nepovjerenje.
Upravo zbog tih razloga Udruga je najavila pokretanje web servisa za informiranje i edukaciju o web prodaji te naglasila potrebu za uvođenjem značke povjerenja po kojoj ćemo moći identificirati pouzdane trgovce.

Marcel Majsan iz Udruge eCommerce Hrvatska objasnio je kako je najveći problem hrvatskih trgovaca nesnalaženje u šumi hrvatskih zakona koji se tiču online poslovanja, dok je najveći problem kupaca strah i nepovjerenje. Upravo zbog tih razloga Udruga je najavila pokretanje web servisa za informiranje i edukaciju o web prodaji te naglasila potrebu za uvođenjem značke povjerenja po kojoj ćemo moći identificirati pouzdane trgovce.

Osim web stručnjaka, na konferenciji su sudjelovali vodeći stručnjaci iz kartičarskog svijeta koji su nam otkrili kako Hrvati godišnje potroše milijardu i 280 milijuna kuna “peglajući kartice” online.

Konferenciju je organizirala poznata tvrtka za poslovne edukacije Mapa Znanja, u suradnji s udrugom eCommerce Hrvatska.