Uoči sastanka šefova vlada Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, i Zhang Heng, direktor tvrtke Huawei Technologies Hrvatska, potpisali su Memorandum o razumijevanju i suradnji na područjima digitalizacije i digitalne transformacije.

Potpisani Memorandum podrazumijeva kontinuiranu komunikaciju i jačanje suradnje na razvoju rješenja iz Smart City područja, ali i širu razmjenu stručnih znanja, industrijskih standarda te korištenje mogućnosti sudjelovanja stručnjaka na vodećim konferencijama i seminarima o digitalnim tehnologijama, kako u Hrvatskoj, tako i u Kini.

“Ponosan sam što je Hrvatska prepoznala rješenja i inicijative koje razvija Huawei. Potpisivanje ovog memoranduma ojačat će suradnju između Huaweija i Hrvatske i na najbolji mogući način pokazati vrijednost koju Huawei može ponuditi u digitalnoj transformaciji zemlje”, istaknuo je Zhang Heng.

“U duhu dobrih odnosa koje razvijamo s Narodnom Republikom Kinom pozdravljamo interes Huaweija za suradnju s Hrvatskom, budući da se radi o jednoj od najvećih svjetskih tvrtki koja je ostvarila izuzetan prihod od 107 milijardi dolara i koja godišnje u istraživanje i razvoj ulaže između 15 i 20 milijardi dolara”, kazao je Gršić.