VijestiZemljaIkea Hrvatska otpustila 10 posto zaposlenih

Ikea Hrvatska otpustila 10 posto zaposlenih

Budući da je Ikea i prije prošlogodišnjeg otvorenja prve robne kuće u Hrvatskoj proglašena jednim od najpoželjnijih poslodavaca na čije se natječaje javilo više od 20.000 kandidata, sa zanimanjem se sektorom proširila vijest da su prvi zaposlenici pet mjeseci od otvorenja već otišli iz kompanije.

U Ikei pojašnjavaju da je riječ o određenom broju zaposlenika kojima su jednostavno istekli ugovori na određeno vrijeme.

“Dakle, nije riječ o otkazima već o tome da, zbog optimizacije poslovanja, za oko 10 posto zaposlenika nisu produljeni ugovori na određeno vrijeme. Naime, s početkom rada robne kuće bila je povećana potreba za brojem zaposlenih. Riječ je o uobičajenom poslovnom ciklusu za bilo koju Ikeinu robnu kuću bilo gdje u svijetu. Želimo naglasiti da je prilikom zapošljavanja svim kolegama s ugovorima na određeno to bilo vrlo transparentno i iskreno komunicirano”, pojašnjava Jelena Granić, voditeljica lokalnog marketinga Ikea Hrvatska.

Iako u Ikei nisu otkrili preciznu brojku već samo da je riječ o oko 10 posto zaposlenika kojima su istekli ugovori na određeno vrijeme, najvjerojatnije se radi o oko tridesetak zaposlenih. Naime, od otvorenja prve robne kuće od čak 38 tisuća kvadrata u Hrvatskoj 21. kolovoza prošle godine, u kompaniji su komunicirali da će zaposliti do 350 radnika.

U prvom krugu zapošljavanja početkom 2014. godine za 110 radnih mjesta prijavilo se više od 8.600 kandidata, i to iz sedam zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija i Njemačka). U drugom krugu masovnog zapošljavanja za 140 radnih mjesta prijavilo se oko 9.500 ljudi. (Jutarnji list)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...