21.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 22. srpnja 2024., 01:18
VijestiZemljaPBZ otvara tržište kineskom kartičaru UnionPay-u

PBZ otvara tržište kineskom kartičaru UnionPay-u

Predstavnici tvrtke UnionPay International, međunarodne podružnice tvrtke China UnionPay, PBZ Grupe i Intesa Sanpaolo Carda danas su u Zagrebu potpisali dva vrlo značajna ugovora o poslovnoj suradnji prema kojim će UnionPay kartice biti prihvaćene na svim bankomatima i prodajnim mjestima PBZ Grupe, najvećeg izdavatelja i ugovaratelja prihvata kartica u Hrvatskoj.

Također, Intesa Sanpaolo Card postepeno će uvoditi UnionPay kartice u devet banaka, članica Intesa Sanpaolo Grupe, na području srednje i istočne Europe.

Ovom svečanom potpisivanju prisustvovali su Shi Wenchao, predsjednik Uprave China Union Paya, Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda, Zdenek Houser, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Card, te brojni drugi uzvanici.

Shi Wenchao je izjavio da Hrvatska te srednja i istočna Europa postaju novo odredište za kineske turiste. Sve intenzivnija ekonomska i tržišna suradnja potaknula je rastuću potražnju za uslugama prekograničnog plaćanja.

UnionPay želi surađivati s glavnim lokalnim institucijama kako bi zajedno optimizirali sredinu za prihvat UnionPay kartica te korisnicima kartica omogućili još kvalitetniju uslugu.

Zahvaljujući potpisanom ugovoru, Privredna banka Zagreb je prva banka u Hrvatskoj koja će prihvaćati UnionPay kartice na svojim bankomatima i prodajnoj mreži trgovaca.

UnionPay kartice bit će najprije prihvaćene na PBZ bankomatskoj mreži, čija primjena se očekuje do početka turističke sezone 2015. Nakon čega je planirano ugovaranje prihvaćanja i na prodajnoj mreži trgovaca.

“Veliko nam je zadovoljstvo što će Privredna banka Zagreb biti među prvima unutar Intesa Sanpaolo Grupe koja će prihvaćati UnionPay kartice na svojim bankomatima i prodajnim mjestima trgovaca. Kao vodeći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u Hrvatskoj, uključujući 28.500 POS uređaja i oko 700 bankomata, u mogućnosti smo osigurati široko prihvaćanje na našem tržištu nudeći korisnicima UnionPay kartica visokokvalitetne financijske usluge, što će njihov boravak u Hrvatskoj učiniti još ugodnijim, a našim će trgovcima pružiti mogućnost da poboljšaju svoje poslovanje”, rekao je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda.

“Vrlo smo ponosni što Intesa Sanpaolo Card pruža tehnička rješenja za prihvaćanje UnionPay kartica na devet tržišta na kojima posluju banke članice Intesa Sanpaolo Grupe. Nastavit ćemo podržavati banke u njihovu razvoju i promoviranju prihvaćenosti UnionPaya na tim tržištima. To je prvi korak u našoj suradnji i nadamo se da ćemo je nastaviti i na drugim, poslovnim prilikama”, rekao je Zdenek Houser, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Carda.

Suradnja s PBZ Grupom kao najvećim izdavateljem i ugovarateljem prihvata kartica u Hrvatskoj omogućit će lokalnim trgovcima prihvat UnionPay kartica.

S obzirom da Hrvatska postaje jedno od omiljenijih turističkih odredišta kineskih turista, ova suradnja omogućit će korisnicima UnionPay kartica kvalitetniju financijsku uslugu i obogatiti njihov boravak u Hrvatskoj.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...