city-center-one-east-zagreb-1-largeU ožujku iduće godine otvara se treći City Center One u Hrvatskoj i drugi u Zagrebu. Uz, u studenom prošle godine otvoreni, splitski City Center One te uz već dobro poznati City Center One na Jankomiru Zagreb će iduće godine u ožujku dobiti City Center One East

U tijeku su zemljani radovi na objektu na Slavonskoj aveniji u istočnom dijelu grada. Centar će biti udaljen tri kilometra od središta Zagreba, a prema poslovnoj politici investitora Kaufmann Gruppe imat će, kao i svi njihovi centri, dobru prometnu povezanost jer su sve prilazne ceste koje lokaciju Centra spajaju s gusto naseljenim okolnim ulicama završene ili su u fazi završetka.

I glavni izvođači radova provjereni su Kaufmannovi partneri – Stipić Grupa iz Zagreba za građevinske radove te LJG za sve instalaterske i kućne radove.

City Center One na Slavonskoj aveniji svojom će arhitekturom i projektnim rješenjem u osnovi podsjećati na City Center One u Jankomiru i City Center One u Splitu. Imat će široke hodnike, nekoliko većih trgovina na dva kata i stakleni krov. Arhitekturu zajednički potpisuju arhitektonski ured Kaufmann und Parter i RIMC d.o.o. iz Svete Nedelje.

U Centru će biti 130 trgovina, kafića, restorana i uslužnih djelatnosti. U dosadašnjim Kaufmannovim centrima u Hrvatskoj niz je poznatih brendova, a kako doznaje Tportal od Vlatke Svedružić, menadžerice za odnose s javnošću CC Real, tvrtke koja se bavi najmom prostora u novom objektu, u centru će biti Interspar, DM, Muller, C&A, Humanic, ZOO City, Konikom, Cineplexx kina, a uskoro će sklopiti ugovor i s još šest poznatijih brendova.

City Center One East imat će veliku dječju igraonicu, a uz Centar će se graditi dodatni ugostiteljski, trgovački i zabavni sadržaji.

Ukupna površina na kojoj će se prostirati trgovački centar je 130.000 četvornih metara. Bruto razvijena prodajna površina bit će oko 75.000 kvadrata, a bruto površina parkirališta oko 53.000 kvadrata. Centar će imati tri etaže: top A, top B i top C tj. prizemlje, srednji kat i prvi kat.

Svi katovi bit će povezani stepenicama, liftovima te mostovima s etažama garaža. Prilazi i ulazi bit će prilagođeni osobama s posebnim potrebama pri kretanju, a visoke shop fronte i staklene galerije osigurat će transparentnost i eleganciju unutarnjeg prostora. Ukupan broj mjesta za parkiranje je 2.300 na tri natkrivene i jednoj nenatkrivenoj razini garaža. (Tportal)