Belgijski inovator Tom Symons iz tvrtke CaddyCheck bit će predavač na konferenciji Sigurnost u prodaji i logistici koja se u organizaciji časopisa Zaštita održava u hotelu Westin Zagreb, 23. svibnja 2019. Symons će predavati o inovativnom proizvodu Caddychecku, odnosno AI sustavu za nadzor kolica za kupovinu.

Symons je osoba s velikim iskustvom u prodaji i poslovnom razvoju na maloprodajnom tržištu. Godine 2008. pokrenuo je vlastitu tvrtku i osnovana je Profit Protection Services (PPS). PPS je u početku bio usredotočen na pomoć trgovcima kako bi zaštitili svoj profit pružajući im kvalitetna, inovativna, ali isplativa rješenja. Međutim, ubrzo je shvatio da postoji niz pitanja za koja nije bilo dostupnih gotovih rješenja. Jedno od tih pitanja istaknuto mu je tijekom razgovora s belgijskim trgovcem prehrambenim proizvodima koji je istaknuo gubitke koje su pretrpjeli zbog predmeta koji su ostavljeni u ili ispod kolica za kupovinu. Nakon opsežnog istraživanja i razvoja rođen je CaddyCheck.

Godišnji globalni gubici zbog krađa u maloprodaji penju se na nevjerojatnih 112 milijardi dolara, odnosno 1,4 posto ukupne maloprodaje (prema podacima The Global Retail Theft Barometer). U porastu su krađe po trgovinama, krađe koje čine zaposlenici, ali i one koje su djelo organiziranih skupina. Stoga konferencija Sigurnost u prodaji i logistici daje odgovore na pitanja o uzrocima i trendovima krađa u maloprodajnom i veleprodajnom poslovanju te mjerama prevencije koje treba poduzimati za smanjenje gubitaka uzrokovanih krađama.

Izdvojena predavanja:

Rafael Krešić, odvjetnik: Kaznena djela krađe u maloprodaji – razmjeri, struktura, sudska praksa
Tom Symons/Marko Novak: Caddycheck – AI sustav za nadzor kolica za kupovinu
Jošua Lerga, Alarm automatika: Safety sustavi u trgovinama i njihova integracija
Mitja Novak, Hikvision: Videonadzor za sigurnost i marketing u trgovinama
Klemm Security: Uloga tjelesne zaštite u očuvanju sigurnosti u maloprodaji
Josip Pavliček, MUP: Sigurnosni i istražni upitnici kao alati za prevenciju i istraživanje internih sigurnosnih rizika u kompanijama
Toni Lovrić, Dahua Technology: Sigurnost u retailu