Tržišne komunikacijeDOPKonzum i članovi MultiPlusCard programa donirali više od 352 tisuće kuna

Konzum i članovi MultiPlusCard programa donirali više od 352 tisuće kuna

U okviru zajedničke humanitarne akcije Konzuma i MultiPlusCarda pod sloganom “Najljepši Božić je kad darujemo zajedno”, Konzum je za sedam organizacija i udruga koje pomažu djeci i potrebitim obiteljima donirao 154.994 kune. Tom su iznosu pridružene i dodatne donacije Konzumovih kupaca, članova MultiPlusCard programa, koji su tijekom prosinca mogli svoje bonus kune donirati odabranoj organizaciji ili udruzi putem aplikacije ili internetske stranice MultiPlusCarda. Donacije su se prikupljale do 31. prosinca, a na taj je način ukupno prikupljeno više od 197 tisuća kuna.

“Tradicionalne blagdanske humanitarne akcije Konzuma prilika su da uljepšamo i olakšamo svakodnevicu potrebitima diljem Hrvatske, stoga smo jako sretni što smo i ove godine uspjeli u tome, uz podršku naših brojnih kupaca, članova MultiPlusCard programa. Vjerujemo kako ćemo donacijom pomoći organizacijama i udrugama te im osigurati bolje uvjete rada u kojima brinu o svojim štićenicima. Drago nam je što novu godinu započinjemo uručenjem donacije te nastavljamo planirati nove akcije kojima ćemo nastojati pomagati udrugama na području cijele Hrvatske”, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

“Zahvaljujemo našim članovima koji su nesebično donirali svoje bonus kune onima kojima je to najpotrebnije. Drago nam je što smo zajedno s Konzumom sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji i vjerujemo kako će donirana sredstva makar malo olakšati svakodnevicu brojnim obiteljima diljem Hrvatske”, izjavila je Helena Klarić, predsjednica Uprave MultiPlusCarda.

Među odabranim organizacijama našla se Udruga Aurora koja pomaže oboljelima od celebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida na području Šibensko-kninske županije. Predsjednica Marijana Rajić jedna je od 32 roditelja koji kroz rad udruge nastoje pomoći svojoj djeci. Udruzi je namijenjeno 56.312 kuna, a donirani će iznos utrošiti na kupnju prilagođenog kombi vozila, kako bi štićenicima omogućili kontakt s vanjskim svijetom te im pružili bolji i kvalitetniji život.

Udruzi Brački pupoljci, koja pruža podršku obiteljima djece s teškoćama u razvoju, donirano je 55.978 kuna, a predsjednica udruge Mirjana Nižetić istaknula je kako će donirana sredstva osigurati besplatnu terapiju djeci s poteškoćama i olakšati život mnogim mladim obiteljima. Donaciju u iznosu od 50.634 kune dobila je Udruga za rad s mladima Breza, koja pruža podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Predsjednica Suzana Vargović naglasila je kako su izuzetno zahvalni što su dio ove božićne priče te da će donirana sredstva utrošiti na razne tečajeve, vozačke ispite ili druge stvari koje si djeca inače ne mogu sama priuštiti.

Centru za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, koji se bavi identifikacijom razvojnih rizika i teškoća u razvoju djeteta, donirano je 47.704 kune, a ravnateljica Silvija Pucko donirana sredstva namjerava iskoristiti za osiguravanje kvalitetne stručne pomoći i ulaganje u sam Centar. Donacija od 49.508 kuna uručena je Centru “Slava Raškaj” Zagreb, koji se bavi pružanjem usluga djeci i mladima s komunikacijskim teškoćama. Ravnateljica centra Jelena Grabovac istaknula je kako im je cilj svakom korisniku pomoći da u obiteljskom okruženju prevlada svoje teškoće i ostvari svoje pune potencijale pa će tako donirana sredstva utrošiti na nabavku dodatne opreme u dvorani, poput švedskih ljestvi, strunjača i mini koševa.

Dječji dom “Tić” Rijeka, specijaliziran za rad s djecom i mladima koji su proživjeli nasilje, zlostavljanje ili zanemarivanje te koji žive u rizičnim obiteljima, dobio je donaciju u iznosu od 54.152 kune. Ravnateljica Tamara Žakula istaknula je kako će donacija biti usmjerena na obogaćivanje uvjeta pružanja usluga kroz nabavu opreme i materijala za rad s djecom i mladima te njihovim roditeljima. Među organizacijama koje su primile donaciju nalazi se i Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor čija djelatnost uključuje skrb o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od 7. do 21. godine, djeci koja trebaju privremeni smještaj u kriznim situacijama, djeci koja se zateknu bez nadzora roditelja ili u skitnji te pružanje usluga savjetovanja i pomaganja s ciljem podrške u kriznim situacijama i jačanja vlastitog kapaciteta. Centar je primio donaciju od 38.016 kuna, a ravnateljica Nataša Horvat napomenula je kako će novac iskoristiti za uređivanje prostora koji nisu planirani redovitim sredstvima te nadilaze proračun Centra, poput saniranja kupaonice. Također je najavila kako ga planiraju iskoristiti za izlete s djecom, kulturne manifestacije i razne druge aktivnosti koje uključuju djecu i lokalnu zajednicu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...