Kravica Kraljica od 100% hrvatskog mlijeka

Najbrže rastući brend okrunjen nagradom Effie

U samo godinu dana od lansiranja na tržište brend Kravica Kraljica proglašen je najbrže rastućim brendom na hrvatskom tržištu i jedini je brend mlijeka i mliječnih proizvoda koji je osvojio ovogodišnju nagradu Effie za marketinšku učinkovitost.

Prema istraživanju kupaca koje je proveo GfK Hrvatska, Kravica Kraljica je postigla nezapamćen tržišni uspjeh jer je kao potpuno novi brend u samo šest mjeseci uspjela pronaći mjesto u svakom petom hrvatskom kućanstvu. Moderan dizajn, zvučno ime i inovativna marketinška kampanja koja je zarazila cijelu populaciju osigurala je brendu Kravica Kraljica i brončanu nagradu Effie na ovogodišnjim Danima komunikacija, čime je uvrštena među najefikasnije hrvatske marketinške projekte. Nagrada Effie je nacionalno priznanje koje se dodjeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata.

Od 100% domaćeg mlijeka
S brendom Kravica Kraljica Belje je spojilo proizvodnju mlijeka na domaćim farmama i moderan pristup u stvaranju novog brenda mlijeka i mliječnih proizvoda. Domaći, lokalni proizvodi imaju ogromne prednosti kada je riječ o porijeklu, kratkim lancima opskrbe, svježini i kvaliteti pa je misija Belja proizvodnja domaće hrane sa sljedivošću Od polja do stola.

Za mliječne proizvode Kravica Kraljica 100% domaće mlijeko dolazi s farmi Belja, Vupika i farmi kooperanata. Riječ je o deset velikih farmi, nekoliko stotina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ukupno 7.500 krava. Može se reći da kravice na svim tim farmama imaju status kraljica zbog čega je brend nazvan “Kravica Kraljica”. S obzirom na to da je Belje jedini veliki proizvođač mliječnih proizvoda, koji se bavi i proizvodnjom mlijeka na vlastitim farmama, na proizvodima “Kravica Kraljica” ponosno stoji oznaka 100% hrvatsko mlijeko jer je uistinu riječ o pravoj domaćoj proizvodnji.

Ekološki prihvatljivo pakiranje
Prilikom stvaranja nove linije mliječnih proizvoda posebna pozornost je posvećena pakiranju, kako u pogledu dizajna ambalaže, tako i u funkcionalnosti i očuvanju okoliša, pa je Kravica Kraljica jedino mlijeko u Hrvatskoj koje se pakira u ekološki prihvatljivu ambalažu. S obzirom na to da svi potrošači, a posebno mlade generacije, sve više pozornosti posvećuju zaštiti okoliša i radije kupuju proizvode čija se ambalaža može reciklirati odabrana je ambalaža koja već svojom osnovnom bojom sugerira da je riječ o ekološki osviještenom pakiranju. Korištenje ambalaže koja je napravljena od 82 posto materijala biljnog porijekla (šećerne trske iz održivog uzgoja) omogućilo je i smanjenje ugljičnog otiska prilikom proizvodnje ovog pakiranja za 18 posto. Sa željom da dodatno potakne ekološku osviještenost potrošača i pomogne Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Kravica Kraljica je pokrenula nagradni natječaj Mali čep za velike stvari u kojem se nagrađuju potrošači koji pošalju 10 odnosno 20 čepova s ambalaže Kravica Kraljica mlijeka i vrhnja za kuhanje. Više informacija o nagradnom natječaju nalazi se na www.kravicakraljica/natjecaj/.

Mliječno osvježenje za ljeto
Kravica Kraljica vam za ljetne mjesece preporučuje liniju probiotskih napitaka Probitas obogaćenu probioticima Bifidobacterium (BB-12®) i Lactobacillus acidophilus (LA-5®). Navedeni probiotici pospješuju zdravstvene dobrobiti i uspostavljaju ravnotežu crijevne mikroflore pa su Probitas napitci odličan doručak ili međuobrok. Uz natur okus, Probitas nudi i osvježavajuće okuse jagode i kupine.
Za sve obožavatelje kefira Kravica Kraljica pripremila je kremasti kefir bogat kalcijem koji u samo jednoj bočici donosi polovicu dnevnih potreba za ovim vrijednim mineralom koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije. Prirodan izvor kalcija je i tekući jogurt od domaćeg mlijeka koji se kao i kefir i Probitas linija pakira u 330 g, idealnu mjeru za jedan obrok.

Prethodni članakPoljoprivredna bruto proizvodnja u 2021. smanjena za 3,7 posto
Sljedeći članakBAT pokrenuo suradnju s obrazovnim institucijama