Nakon što je ispitao zadovoljstvo kupaca zaštitnim mjerama od pandemije u njegovim trgovačkim centrima, trgovački lanac Pevex je ponudio kupcima najtraženiji zaštitni proizvod i to do tri puta jeftiniji od najviše dozvoljene cijene.

Ispitivanje zadovoljstva kupaca provođenjem zaštitnih mjera
Prvi rezultati ankete na više od 500 kupaca prikupljeni iz šest trgovačkih centara diljem Hrvatske pokazali su kako je kupcima dosta važno, prilikom odabira trgovačkog centra, provođenje mjera dezinfekcije i fizičkog distanciranja. Stupanj važnosti ocjenjivao se na ljestvici od 1 do 5, a gotovo polovica ispitanih dala je Pevexu najvišu ocjenu. To pitanje bilo je nevažno za 14,3% ispitanih, a jako malo važno za 5,4%.
Dezinfekcija ruku prilikom ulaska u Pevex prodajni centar jako je važna za 74,3% ispitanih, a samo 2,7% smatra ju nebitnom za njihovo zadovoljstvo pri kupovini.

Dezinfekciju prostora također smatra bitnom za svoje zadovoljstvo veliki postotak kupaca (60,8%) , a samo ju 2,5% njih smatra nebitnom. Provođenjem mjera fizičkog distanciranja zadovoljno je 44,6% ispitanih u najvećoj mjeri.

Najviše ispitanika, njih 78,4%, dalo je ocjenu 5 na ljestvici zadovoljstva zbog provođenja dodatnih mjera sigurnosti mjerenja temperature termalnim kamerama. Nisko (ocjenom 1) ju je ocijenilo tek 3,3% ispitanih.

Upitani o tome koliko smatraju da bi se spomenute mjere i dalje trebale provoditi, većina ispitanika (68%) se složila da su one potrebne i dalje. S druge strane 32% ih smatra da one više nisu potrebne.

“Prvi podaci ankete među kupcima naglasili su važnost inzistiranja na daljnjoj provedbi mjera protiv zaraze“, poručio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević, dodajući kako se Pevex potrudio uvesti u sve svoje trgovačke centre visokotehnološku zaštitnu opremu – termalne kamere, ali i tražene proizvode koji će kupcima osigurati zaštitu i izvan njih.

Povoljna certificirana zaštitna oprema
Pevex je ponudio svojim kupcima zaštitne medicinske maske s potrebnim certifikatom i to po znatno nižoj cijeni od najviše dopuštenih 12 kuna. Iz tog lanca podsjećaju kako je, nakon velikog rasta cijene zaštitne opreme u vrijeme pandemije, Vlada RH je ograničila maloprodajnu cijenu na najviše 12 kuna po maski.

Za 10 komada maski, koliko ih je u pakiranju, maloprodajna cijena iznosi 49,90 kuna, a za korisnike Pevex kluba cijena je još niža i iznosi 39,90 kuna po pakiranju. Maske su se prvo počele distribuirati u Pevexovim zagrebačkim trgovačkim centrima, a od ovog tjedna su dostupne i diljem Hrvatske. Osim toga, u ponudi su i prigodni modeli za djecu koja će ih radije nositi zbog oslikanih motiva.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!