Konzultantska kuća Selectio od travnja 2020. priznanjem Izvrsnost u izazovima nagrađuje one tvrtke koje demonstriraju visoku razinu brige za svoje zaposlenike tijekom pandemije koronavirusa. Cilj priznanja Izvrsnost u izazovima, uz naglašavanje važnosti kvalitetnog upravljanja zaposlenicima, jest poticanje dijeljenja dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule tijekom perioda pandemije.

Kako bi neka tvrtka dobila ovo priznanje, mora proći kroz nezavisnu evaluaciju svojih HR praksi, pri čemu se procjenjuju agilnost i prilagodljivost kompanije, organizacija rada u kriznom periodu, komunikacija sa zaposlenicima, inicijative koje su pokrenute kako bi se osigurala zdravlje i dobrobit zaposlenika te tehnološka spremnost tvrtke za nove načine rada.

Najnoviji nositelji ovog priznanja su: Hrvatska poštanska banka, Lidl Hrvatska i Optika Anda.

Pojavom pandemije Lidl je svojim zaposlenicima pravovremeno omogućio svu potrebnu preventivnu zaštitu te od početka ovog razdoblja kontinuirano prilagođava svoju organizaciju rada i svakodnevne procese. Zadržao je čvrst fokus na dobrobiti zaposlenika, očuvanju sigurnosti radnih mjesta, te osiguranju niza financijskih i nefinancijskih pogodnosti kao što su na primjer uskrsnica, novčana nagrada, božićnica, besplatno cijepljenje protiv sezonske gripe, božićni dar za djecu itd. Također, za zaposlenike koji su početkom pandemije bili u najvećoj mjeri izloženi koronavirusu isplaćena je i dodatna novčana nagrada.

Osim u brizi za svoje zaposlenike, Lidl se istaknuo i društveno odgovornim poslovanjem te donirao značajne iznose kako u borbi protiv pandemije koronavirusa tako i za pomoć područjima stradalim u nedavnim potresima. I u ovim izazovnim vremenima, Lidl je još jednom dokazao stabilnost i uspješnost svoga poslovanja, značajnu brigu za svoje zaposlenike i odgovorno poslovanje prema lokalnoj zajednici te time još jednom potvrdio svoj status Poslodavac Partner, čiji je ponosni nositelj još od 2011. godine.

Iz HPB-a ističu kako im je u ovom razdoblju izuzetno važno bilo osigurati fizičko i psihičko zdravlje te sigurnost zaposlenika što su i učinili kroz različite interne inicijative, a i Optika Anda je i tijekom izazovnog perioda pandemije svojim inicijativama i odlukama pokazala kako su im zaposlenici zaista na prvom mjestu te su pravovremeno implementirane sve potrebne mjere u svrhu zaštite zaposlenika.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!