Lidlovi Okusi zavičaja upotpunjeni novim domaćim proizvodima

Domaći češnjak, pašteta s jadranskim kozicama, domaći maslac i mnoge druge autohtone delicije

Okusi zavičaja, Lidlova linija autohtonih proizvoda, od ovoga je tjedna upotpunjena s petnaestak novih hrvatskih domaćih proizvoda iz svih krajeva Lijepe naše. Ovoga puta, u ponudu su uvršteni i proizvodi koje su Lidlovi kupci odabrali putem društvenih mreža.

Trgovački lanac Lidl je Okuse zavičaja predstavio krajem prošle godine, čime je dodatno podržao domaće proizvođače, a obuhvaćaju suhomesnate, riblje i mliječne proizvode, kruh, tjesteninu i kolače, voće i povrće, med i ulje te sada broje više od 70 proizvoda.

Na policama Lidlovih trgovina od ovoga se tjedna među petnaestak novih proizvoda mogu pronaći prave domaće delicije poput srijemskog češnjaka, tradicionalnog varaždinskog crvenog kiselog kupusa, domaćeg maslaca od mlijeka s hrvatskih farmi, kosane masti s mesom, delikatesnog namaza s pečenim svinjskim mesom te ručno izrađene čokoladne poslastice mađarice.

Posebno mjesto na policama Lidlovih trgovina od ovoga će tjedna imati i novi proizvod sirup bazga limun, osvježavajući napitak od ljekovite biljke koji su odabrali Lidlovi Facebook fanovi.

U Lidlovoj već dobro poznatoj ponudi autohtonih proizvoda Lijepe naše, od ovoga tjedna moći će se pronaći i riblja pašteta s jadranskim kozicama – delikatesni proizvod od ribe i jadranske kozice, slavonsko kiselo vrhnje od najkvalitetnijeg slavonskog mlijeka i s 12% mliječne masti, slatinski i slavonski kulen o čijoj kvaliteti govori činjenica da je 100 grama kulena proizvedeno od 170 grama mesa, fileti jadranske skuše, salata od jadranske skuše, sardine s kriškom limuna, sirup višnja maraška punog i prepoznatljivog okusa autohtone sorte višnje i ječmena kaša, a za sve sladokusce Lidl je pripremio miks bakinih kolača i prekmursku gibanicu, ručno izrađen tradicionalni kolač, punjen jabukama, svježim sirom te nadjevom s makom i orasima.

Podsjetimo, Lidl je Okuse zavičaja predstavio u listopadu prošle godine i time dodatno podržao domaće proizvođače te na jednom mjestu okupio mnoštvo domaćih okusa.

Ova autohtona linija obuhvaća suhomesnate, riblje i mliječne proizvode, kruh, tjesteninu i kolače, voće i povrće te med i ulje – prepoznatljive ambalaže i vizualnog identiteta, koji simbolizira povezanost s hrvatskim porijeklom.

Okusi zavičaja dolaze iz svih krajeva Hrvatske: zagorskih brega, slavonskih ravnica, Jadranskog mora, Istre, Kvarnera, Like, Međimurja i Podravine, a pripremljeni su isključivo od najkvalitetnijeg voća, povrća, mesa, ribe, maslina, ulja, meda i mlijeka.

Lidlova linija proizvoda Okusi zavičaja trenutno broji više od 70 proizvoda, a i u budućnosti će se nadopunjavati novim autohtonim proizvodima.

PROMO

Prethodni članakZapočela gradnja RALU centra vrijednog 150 milijuna kuna
Sljedeći članakSirela dobila novi izgled i novog člana obitelji – sir Tilzit