VijestiZemljaLinić: Vidjet ćete cirkusa kada dođu podaci o velikim trgovačkim lancima

Linić: Vidjet ćete cirkusa kada dođu podaci o velikim trgovačkim lancima

Ugostitelji u blagajni ne smiju imati ni lipe manjka ili viška jer slijedi pečaćenje, dok se velikim trgovačkim lancima toleriraju nedostaci!- zaključak je to jučerašnjeg gostovanja u HTV-ovoj ‘Nultoj točki’ ministra financija Slavka Linića.

Linić je ponovio kako ugostiteljima blagajna mora štimati “u lipu”, a potom kazavši kako su inspekcije otkrile nepravilnosti i u velikim trgovačkim lancima, ali ih nisu zbog toga zatvorili.

Linić je naveo kako su inspekcije bile u velikim trgovačkim lancima – Konzumu, Kauflandu, Billi, Lidlu i Mercatoru. Pronađeni su i viškovi u blagajnama i niz drugih prekršaja. No, oni nisu sankcionirani zatvaranjem.

“Nije, jer to nije bilo potrebno”, kazao je Linić te pojasnio kako težinu prekršaja mjere po visini prometa i kako je težak prekršaj ako “netko sa 130 kuna dnevnog prometa u blagajni ima 120 kuna viška”.

“Otvorili smo ured za velike porezne obveznike. Sada ćete vidjeti cirkusa kada od njih dođu podaci”, rekao je ministar. (SEEbiz / Hina)

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...