U Zagrebu su u petak, 15. ožujka dodijeljene nagrade ‘Odabrale mame 2019’ proizvođačima i pružateljima usluga na hrvatskom tržištu.

“S velikim zadovoljstvom mogu reći da je projekt ‘Odabrale mame’ jako dobro prihvaćen na hrvatskom tržištu i da potrošači oznaku prepoznaju kao snažnu preporuku za kupnju ili korištenje usluge. U moru proizvoda i usluga na tržištu mame izdvajaju one koji su, prema njihovom sudu, najbolji u njihovim kategorijama, a na taj način povećava se i transparentnost ponude kao i kvaliteta, od čega će korist imati i sami potrošači”, izjavila je direktorica projekta Ksenija Klemenčić.

Glavni cilj koncepta “Odabrale mame” je istaknuti najbolje proizvode prema ocjenama hrvatskih majki, a oznaka “Odabrale mame” potvrđuje kako je sigurno jedan od najkvalitetnijih na tržištu u svojoj kategoriji. Jer mame znaju što je najbolje za njihovu djecu i obitelji.

“Osjećam se glavnom i odgovornom za ono što će mojoj obitelji biti servirano i postavljeno na kuhinjski stol zbog čega se pri kupnji ponajviše oslanjam na preporuke drugih majki. Upravo iz tog razloga s veseljem sam pristala biti dio ovog projekta jer iza njega stoje ozbiljna istraživanja provedena na majkama različitih dobi i društvenih profila, zbog čega ovaj projekt ima svoju težinu i značenje. Nedavno sam postala mama po treći put te sve kreće iznova, od kupovine osnovnih sitnica, pa s napredovanjem bebe, novi su proizvodi na tržištu te sve učim po treći put od početka. Uvijek sa zanimanjem pogledam što mame preporučuju i često otkrijem neke nove proizvode koji nisu toliko razvikani. Iako za neke od njih nisam niti znala, pokazali su se odlični”, izjavila je glumica Marijana Mikulić, brand ambasadorica projekta koja je vodila dodjelu nagrada.

Nagradu i oznaku ‘Odabrale mame 2019’ za najbolje proizvode ili usluge dobili su sljedeći brendovi: Müller je ocijenjen najboljim drogerijskim lancem dok je za najbolju trgovinu namještajem proglašena Prima namještaj, mame su Coccolino odabrale za najbolji omekšivač rublja, Dove je najbolji gel za tuširanje, a u kategoriji sredstava za čišćenje sanitarija nagradu je dobio Domestos.

Najbolji grči tip jogurta je Tonka, a isti proizvođač ima i najbolji Kefir. U kategoriji flips nagradu je dobio Kanaan flips, dok je najbolji mliječni namaz ABC sir. U kategoriji sušenih mesa proizvedenih po tradicionalnim recepturama, najboljima su ocijenjeni Ravlić proizvodi. U kategoriji trajnih narezaka nagradu su osvojili Gavrilović trajni naresci, Gavrilović posebna i pariška salama proglašene su najboljima u svojoj kategoriji kao i Gavrilović hrenovke u kategoriji hrenovki.

PIK šunke najbolje su u svojoj kategoriji, Clarum ima najbolje listove za pite i savijače, a mame su za najbolje čajeve na tržištu odabrale Naturavita čajeve.

“Čestitamo svim ovogodišnjim pobjednicima te vjerujem da su svjesni kako je ova nagrada, koja se temelji na istraživanjima zadovoljstva majki, zapravo i svojevrsna obveza da nastave i dalje svojim potrošačima pružati kvalitetu kao i do sada, kako bi ostali u njihovim srcima”, kazao je Tihomir Kovač, direktor tvrtke Selektiva d.o.o.

Istraživanje zadovoljstva potrošača proizvodima i uslugama “Odabrale mame” u kojemu ocjene daju isključivo hrvatske mame pokrenuto je u Hrvatskoj u 2017. godini, a oznaka “Odabrale mame” pokazala se kao izvrstan kompas jer olakšava kupnju i štedi vrijeme, a ujedno je oznaka izvrsnosti i potvrda kvalitete proizvoda i usluga na domaćem tržištu.