zvijezda-margo-jogurtcaDoručak je najvažniji obrok u danu, a od sada je još zdraviji uz novi namaz Margo jogurt + kalcij

Novi Margo s dodatkom pravog jogurta obogaćen je kalcijem i vitaminima A, D i E, a svježina okusa ovog margarinskog namaza čini ga idealnim odabirom za savršen početak dana.

Margo jogurt + kalcij dat će svu potrebnu energiju za naporne izazove koji očekuju zaposlene, studente i đake u užurbanom radnom danu suvremenog načina života.

Svakodnevica moderne obitelji vrlo često ne ostavlja vremena za redovite i uravnotežene obroke. Takva prehrana nepoželjna je svima, ponajviše djeci i adolescentima. Jednolični obroci, brza hrana, slatkiši kao osnova prehrane djeteta u razvoju, rezultiraju nedostatkom neophodnih nutrijenata poput kalcija, vitamina i omega 3 masnih kiselina.

Kalcij je jedan od iznimno važnih minerala neophodnih u prehrani djece i mladih, najpoznatiji po tome što optimizira rast kostiju i pridonosi njihovom jačanju.

Vrhunac gustoće koštane mase postiže se do 35 godine te je stoga unos kalcija i vitamina D, koji pospješuje „ugradnju“ kalcija u kosti, od iznimne važnosti tijekom prva tri desetljeća života. Potrebe za kalcijem najviše su od devete do osamnaeste godine i tada iznose 1300 mg, a potom se smanjuju na 1000 odnosno 800 mg.

Nedovoljan unos kalcija u djetinjstvu može se negativno odraziti na zdravlje u kasnijim godinama života što može dovesti do osteoporoze i drugih bolesti kostiju.

Kako bi se to spriječilo potrebno je brinuti o uravnoteženoj prehrani i redovnom unosu kalcija svaki dan.

Za doručak ili u kratkim pauzama svi rado pojedu sendvič ili pecivo s namazom, a Margo jogurt + kalcij praktično je rješenje da, ne mijenjajući ovu naviku, osiguramo preporučen unos kalcija.

Uz raznoliku prehranu i redovite glavne obroke, Margo jogurt + kalcij, ukusno je rješenje koje će na svaki jelovnik uključiti tijelu potreban kalcij.