MasterCard najavljuje nove prilike za europske startupove

Otvorene su prijave za Start Path Europe kompanije MasterCard

MasterCard poziva sve inovativne startupove iz cijele Europe da se prijave na novi krug Start Path Europe programa. Start Path program startupovima pruža podršku i znanje kako bi mogli prevladati ključne izazove i proširiti svoje poslovanje.

Start Path Europe će u trajanju od 12 mjeseci pružiti podršku prilagođenu svakom startupu zasebno, kako bi riješili specifične prioritete svake kompanije.

MasterCard stručnjaci iz cijelog svijeta mentorirat će startupove uključene u ovaj program. Startupovi će također biti predstavljeni partnerima s ciljem istraživanja mogućnosti realizacije svojih projekata i koristiti postojeća rješenja kompanije MasterCard.

“Start Path Europe je jedinstven program jer umjesto primjene pristupa ‘jedna veličina odgovara svima’ našu podršku prilagođavamo pojedinačnim potrebama svakog startupa. Naš cilj je pomoći svakom startupu da uspije i naraste brže nego što bi to mogao samostalno”, izjavila je Stephane Wyper, Global Lead Start Path programa kompanije MasterCard.

Kompanija MasterCard predstavila je i prvu Start Path Europe generaciju iz 2014. godine, koja se sastojala od kompanija odabranih između više od 30 država: Ridango, Zencard, Xpreso, Instabank, MePin i Storee.

“Start Path Europe nam je puno pomogao”, izjavio je Simon Pleass, suosnivač i izvršni direktor kompanije Xpreso iz Dublina.

Xpreso je kompanija osnovana 2012. godine s idejom povezivanja kupaca i dostavljača u stvarnom vremenu, kako kupci više ne bi trebali sjediti kod kuće i čekati svoje pakete.

“Za nas je dostava proizvoda jednako važna kao i sam proizvod, pa je naša misija osigurati korisnicima besprijekorno iskustvo dostave”, rekao je Pleass. “Zahvaljujući podršci kompanije MasterCard, počeli smo surađivati s nekoliko velikih organizacija čime smo proširili naše poslovne veze i prodajne mogućnosti”, dodao je.

Najviše osam europskih kompanija bit će odabrano za sudjelovanje u hibridnom programu koji će biti pokrenut u travnju 2015. godine. Start Path je otvoren svim kompanijama fokusiranima na trgovinu.

Prethodni članakRumunjski Profi planira otvoriti najmanje 71 prodavaonicu ove godine
Sljedeći članakPan i Medveščak “ulovili” i “zapakirali” najbolju navijačku atmosferu