mljekara-mladost-kragujevac-large-midiNovi vlasnik planira uz postojeće proizvode pod brendom Mladost proizvoditi i asortiman Meggle koji će se i izvoziti u susjedne zemlje, prije svega na tržište Crne Gore i Makedonije

Njemačka kompanija Meggle istočna Europa najavila je da će u 2011. godini uložiti više od 210 milijuna dinara (2,042 milijuna eura) u razvoj kragujevačke mljekare Mladost koju je kupila u prosincu prošle godine od beogradske kompanije Silbo.

Meggle je u ponedjeljak službeno preuzeo kragujevačku mljekaru potpisivanjem ugovora o preuzimanju. Direktor Megglea Sil van der Ploeg na konferenciji za novinare nije želio reći koliko je plaćeno za mljekaru, no naglasio je da je ta kupovina logičan korak u proširenju njihovih aktivnosti u regiji.

Kragujevačka mljekara ubuduće će nositi ime Meggle Srbija, a novi vlasnik planira uz postojeće proizvode  pod brendom Mladost proizvoditi i asortiman Meggle koji će se i izvoziti u susjedne zemlje, prije svega na tržište Crne Gore i Makedonije. (Bankamagazin)