mercator-konferencija-za-medije-donacija-ozujak-2012Uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih Mercator-H odlučio je donirati pet tisuća kilograma voća i povrća domovima za nezbrinutu djecu diljem Hrvatske.

Ova akcija je dio međunarodne pod nazivom ‘5 na dan’ koja promovira zdravi način prehrane. U Hrvatskoj je prosjek oko 300 grama voća i povrća na dan, što je pola od preporučene norme Svjetske zdravstvene organizacije.

Prva tona voća distribuirana je u dom A. G. Matoš i I. G. Kovačić, a ostali domovi bi svoju dozu zdrave hrane trebali dobiti ubrzo.

jasna-curkovic-kelava-samo-gorjup– Nije novost da je Mercator fokusiran na njegovanje obiteljskih vrijednosti i važnost obrazovanja. U mogućnosti smo pomoći najugroženijim obiteljima Hrvatske te ćemo pakete osnovnih prehrambenih namirnica uz pomoć Ministarstva dostaviti na adrese 90 najugroženijih obitelji u Hrvatskoj – istaknuo je Samo Gorjup, predsjednik Uprave društva Mercator-H.

Slovenski trgovački lanac u 10 godina postojanja rado se odazivao humanitarnim akcijama te je donirao 50 milijuna kuna. U ovoj akciji fokusirali su se na najmlađe kojima je pomoć najpotrebnija.

– Vjerujem da će se djeca u domovima jako razveseliti. Sigurna sam da će i pomoći da se pravilnije hrane. Donacija puno znači pogotovo kada svi domovi moraju racionalizirati svoje poslovanje. Upravo prepoznavanje potreba društva i pravovremena reakcija prema potrebitima ono je za što se novo vodstvo u ministarstvu zalaže – poručila je pomoćnica ministra dr. Jasna Ćurković-Kelava. Do kraja tjedna svi domovi uključeni u akciju trebali bi dobiti svoju pošiljku voća i povrća.