Slovenski trgovački lanac Mercator je u tisku objavio oglase za prodaju nekretnina u Sloveniji. Između ostaloga, nude se parkirališta, poslovni i skladišni prostori, zemljišta, stanovi, zgrade i neizgrađena stambena zemljišta. Pismene ponude treba predati do 10. lipnja, a pregled nekretnina treba prethodno dogovoriti.

“Bez obzira na buduću vlasničku strukturu Mercatora, moramo nastaviti s restrukturiranjem”, rekao je Toni Balažič, predsjednik Uprave Mercatora, na susretu Mreže idej i Akademskog društva Pravnik, piše slovenski poslovni dnevnik Finance.

Balažič je kao nejveće teškoće s kojima se suočava kompanija naveo visoke fiksne troškove, zaduženost, presloženu organizaciju i promijenjene navike potrošača.

Najavio je da će smanjiti broj zaposlnih za 800 do 1000, prije svega u inozemstvu. Nakon povlačenja iz Albanije, Mercator se povlači i iz Bugarske.

Otpuštat će se zaposleni u djelatnostima za koje Uprava procjenjuje da nisu ključne za kompaniju, promijenit će se logistički procesi i prilagoditi cjenovna politika.

“Mercator je kao dijamant kojeg treba izbrusiti. Restrukturiranje nije moguće provesti preko noći, proces će trajati nekoliko godina”, rekao je Balažić te dodao kako je njegova vizija da Mercator 2016. bude najuspješniji trgovački lanac u regiji. (Banka.hr)