mercator-westgate-ftdPredsjednik Uprave Mercatora Žiga Debeljak i predsjednik Uprave Mercatora Hrvatska Hrvoje Štorga otvorili su sinoć u Westgate Shopping Cityju najveći Mercator hipermarket u Hrvatskoj, kao i najveću trgovinu sportske opreme Intersport.

Kako ističu, u hipermarketu ukupne površine od 7.762 m2, u ponudi je preko 60% proizvoda različitih domaćih proizvođača s kojima Mercator kontinuirano surađuje, kao i proizvoda trgovačke marke koji su cijenom i kvalitetom među najpovoljnijima na tržištu.

„Otvorenjem u Westgate Shopping Cityju predstavljen je najnoviji koncept Mercatorovih hipermarketa koji je opremljen najkvalitetnijom opremom europskih standarda. Posebna pažnja posvećena je odjelima svježe prehrane, a novi hipermarket u svojoj ponudi nudi novosti poput gurmanskog kutka, info kioska te već dobro poznatih samoposlužnih Tik Tak blagajni. Info kiosci predstavljaju novost u Mercatorovoj ponudi, a putem njih kupcima se nude informacije o pojedinim artiklima, poput njihova porijekla, prehrambene vrijednosti i sl., ali i odgovora na vječno pitanje „što danas kuhati?“. Putem info kioska, kupci mogu odabirati recepte i izravno ih slati na svoju mail adresu,“ novi trgovački centar predstavio je predsjednik Uprave Mercatora Hrvatska Hrvoje Štorga.

Osim hipermarketa, otvorena je i površinom najveća trgovina sportske opreme Intersport, ukupne površine 2.429 m2. U ponudi Intersporta naći će se preko 100 različitih robnih marki za 16 vrsta sportova i sportskih aktivnosti što Intersport čini najvećom multisport i multibrand prodavaonicom sportske opreme. U ponudi će se, osim svjetskih robnih marki, naći i Intersportova robna marka.

U Mercatorovom hipermarketu bit će zaposleno 180, a u Intersportovoj prodavaonici 30 djelatnika.

zahvalio se djelatnicima Mercatora, poslovnim partnerima, kao i svima ostalima koji su posredno i neposredno sudjelovali u realizaciji ovog projekta kojim je Mercator postao najveći zakupac Westgate centra, sljedećim riječima:

‘Na tržištu se u dogledno vrijeme ne očekuje da će biti izgrađen šoping centar ovakvih dimenzija. Sve brojke vezane uz ovaj objekt su nevjerojatne. Provučeno je 1.300 kilometara kabela, što je udaljenost između Zagreba i Pariza, trošit ćemo struje dovoljne za grad od osam tisuća ljudi’, rekao je Muller.

Trgovine u Westgateu radit će svaki dan od 10 sati do 21 sat, restorani i lokali od devet sati do ponoći dok će supermarket biti otvoren od osam sati do 21 sat.

Westgate je sinoć otvorio vrata za VIP posjetitelje, a svečani dio programa uveličalo je dvoje kandidata za predsjednika, Milan Bandić i Vesna Pusić, te aktualni predsjednik Stjepan Mesić. (SEEbiz)