Mercator uveo samoposlužne blagajne TIK TAK

Mercator je u svoj centar u Zagrebu na Zagrebačkoj aveniji uveo prve samoposlužne blagajne u Hrvatskoj TIK-TAK, koje postoje jedino u Mercator centrima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli i Zadru, a uskoro i u Samoboru te Čakovcu.

Na samoposlužnim blagajnama kupac samostalno očitava EAN kodove svih proizvoda koje je odabrao, a pri tom dobiva moguće popuste i bonitete te samostalno zaključuje kupovinu plaćanjem, birajući pri tom način plaćanja. Pri tom jedan zaposlenik pomaže kupcima, odnosno nadzire plaćanje na dva do četiri blagajnička mjesta. Na TIK TAK blagajnama, koje su već ranije uvedene u Mercator centrima, obavlja se u prosjeku 23 posto kupnji, a hrvatska kuna prva je mala valuta u svijetu za koju je prilagođen softver blagajni.

Iskustva zapadnoeuropskih trgovaca pokazuju kako se većina kupaca odlučuje za plaćanje na samoposlužnim blagajnama kada prosječno kupe devet proizvoda. Odaziv kupaca nakon prvog iskustva plaćanja na samoposlužnoj blagajni je izvanredan, obzirom da je više od 90 posto kupaca izrazilo želju za ponovnom uporabom, zaključuje se u priopćenju Mercatora.

Prethodni članakCedevita GO – osvježenje u pokretu
Sljedeći članakHiperplodine najpovoljnije, Interspar najopremljeniji