Metro Grupa ostvarila blagi rast prodaje

Metro Grupa-midiU drugom kvartalu poslovne godine 2015./16. prodaja Metro Grupe iznosila je 13,6 milijardi eura te je nastavljen pozitivan trend poslovanja uz rast prodaje od 0,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Operativna dobit Metro Grupe u prvoj polovici poslovne godine iznosila je 1,2 milijarde  eura.

Pozitivnim rezultatima Grupe u drugome kvartalu pridružuje se i Metro Cash & Carry čija prodaja putem dostave trenutačno čini rekordnih 11,8% udjela u ukupnoj prodaji Metro Cash & Carryja te porastom prodaje od 0,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine koja tako bilježi pozitivan trend već 11. kvartal zaredom.

“Metro Grupa je, unatoč izazovnom okruženju, ostvarila pozitivne rezultate tijekom nekoliko posljednjih kvartala. Novi rekordni pokazatelji prodaje ostvarene dostavom i brzi rast našeg online poslovanja još jednom pokazuju koliko su uspješno transformirani naši segmenti veleprodaje, hrane i potrošačke elektronike“, izjavio je Olaf Koch, predsjednik Uprave Metro Grupe.

Sve prodajne linije Metro Grupe doprinijele su rastu u drugome kvartalu. Media-Saturn ostvario je rast  prodaje od 0,7% i online prodaje od 9,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Porast prodaje od 0,5%, u drugome kvartalu bilježi i Real, dok je njegova online prodaja u prvoj polovici poslovne godine povećana za više od 60%.

U poslovnoj godini 2015./16. Metro Grupa nastavit će ulagati u transformaciju poslovnog modela te se fokusirati na učinkovitost i upravljanje troškovima, a očekuje se da će predviđenom rastu ukupne prodaje najviše doprinijeti prodajne linije Metro Cash & Carry i Media-Saturn.

Prethodni članakLedo spreman za najbolju sladolednu sezonu do sad
Sljedeći članakPočela je Žujina nogometna euforija