Hendal: Kupci jednako zadovoljni Konzumom, Kauflandom i Mercatorom

trgovina-kupac-small-midiSuperKonzum i KonzumMaxi, Kaufland i Mercator jednaki prema kriteriju zadovoljstva kupaca, dok radno vrijeme daje malu prednost trgovačkim lancima, pokazalo je istraživanje agencije Hendal

Zadovoljstvo trgovačkim lancima izmjereno tijekom veljače pokazuje kako unatoč izmjenama u ocjenama zadovoljstva pojedinih lanaca i njihovih osobina, indeks zadovoljstva ukupno gledajući pokazuje minimalne oscilacije u odnosu na siječanj 2011. i iznosi 4,1.

U odnosu na prethodne valove mjerenja, zadovoljstvo kupaca ne pokazuje značajnije promjene.

Najviše ocijenjeni indeks zadovoljstva nalazimo kod kupaca Kauflanda, SuperKonzuma/KonzumMaxija i Mercatora (4,2). Slijede Lidl, zatim Konzum i Billa (4,0).

U obje navedene skupine samo indeks Mercatora bilježi mali porast, dok su razine indeksa ostalih lanaca jednake onima iz siječnja. Generalno, indeks zadovoljstva u ovom valu istraživanja ne pokazuje znatne promjene u odnosu na prethodni.

Poredak lanaca u kategoriji hipermarketa prati opći trend i vrijednosti zadovoljstva trgovačkih lanaca. Na vodećoj poziciji i u ovoj kategoriji su SuperKonzum/KonzumMaxi, Kaufland i Mercator (4,2), slijede Billa i Lidl (4,0).

trgovacki-lanci-hendal-graf-001-largeVezano uz pojedine osobine trgovačkih lanaca i hipermarketa, indeks ukazuje na lagani rast zadovoljstva u usporedbi sa vrijednostima izmjerenima u siječnju.

Najvišu ocjenu zadovoljstva kupaca imaju elementi radnog vremena (4,4), urednosti (4,3), pristupačnosti lokacije (4,3) i ljubaznosti osoblja (4,2).

Najniže su ocijenjeni elementi cijena i dodatnih sadržaja čija je vrijednost jednaka onima u siječnju i iznosi 3,8. Elemente su gotovo identično ocijenili kupci trgovačkih lanaca i kupci hipermarketa.

Vidljiv je blagi porast indeksa zadovoljstva u odnosu na siječanj 2011. Mali porast ocjene u veljači pokazuju elementi ljubaznosti, urednosti i izbora robe.

trgovacki-lanci-hendal-graf-002-large

Prethodni članakPosjet novinara tvrtki MEGGLE Hrvatska
Sljedeći članakSmanjuje se broj malih trgovaca