angelo-turati-predsjednik-uprave-metro-prima-nagraduTrgovački lanac Metro Cash & Carry osvojio je nagradu ‘Najbolji poslodavac’ u kategoriji velikih poduzeća

Portal Moj Posao i ove je godine proveo istraživanje o organizacijskoj klimi i zadovoljstvu radnika na radnome mjestu.

Istraživanje se provodilo anonimno, a poduzeća su ocjenjivana u sedam kategorija: korporativna komunikacija, organizacija rada, međuljudski odnosi, radni uvjeti, razvojne mogućnosti, lojalnost zaposlenih i zadovoljstvo radnim mjestom.

U kategoriji velikih poduzeća s 251 i više zaposlenih ovogodišnji je pobjednik Metro Cash & Carry d.o.o.

Uz osvojeno prvo mjesto, Metro je s trona skinuo dm-drogerie markt d.o.o. pa se tako ovaj drogerijski lanac, koji je 1. mjesto držao od 2008., ove godine našao na drugom mjestu, iza kojega slijedi također lanac drogerija – Kozmo d.o.o.

“U Metrou radi više od 1100 zaposlenika – u Upravi i u sedam veleprodajnih centara. Kompanija posluje u Hrvatskoj od 2001., a ove godine prvi puta sudjeluje u istraživanju ‘Najbolji poslodavac’. Raditi u kompaniji proglašenoj za najboljeg poslodavca daje nam dodatnu motivaciju. Naši radnici najveća su vrijednost kompanije, a ova nagrada je znak da smo na pravom putu upravljanja ljudskim potencijalima”, izjavio je Angelo Turati, predsjednik Uprave Metroa.

Metro u strateškim smjernicama poslovanja, između ostalog, ističe i operativnu učinkovitost koja omogućava održivost poslovanja osiguravajući dugoročnu brigu o zaposlenicima.

Proglašenje kompanije najboljim poslodavcem dvostruko je priznanje za jer je to istovremeno i potvrda da je Metro najbolji poslodavac u kategoriji trgovačkih kompanija, zaključuje se u priopćenju.