ikea-gradiliste-rugvica-001Predsjednik Vlade Zoran Milanović u srijedu će se sastati s predstavnicima tvrtke IKEA, javljaju iz Vlade.

U Banske su dvore tako pozvani Mikael Ohlsson, glavni izvršni direktor IKEA Grupe, Dragan Skalušević, direktor IKEA Hrvatske te Branko Mihajlov, direktor Inter IKEA centre, a sastanku s premijerom će nazočiti i veleposlanik Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Fredrik Vahlquist.

Vlada u svojoj obavijesti ne otkriva detalje sastanka, no poznato je da su radovi za trgovački centar u Rugvici krenuli, a otvorenje se očekuje krajem 2013.

Iako centar još nije niti sagrađen u IKEA-i su zaprimili preko 4 tisuće molbi za posao. Dolasku IKEA-e u Hrvatsku prethodili su višegodišnji pregovori i dogovori Vlade, HAC-a te švedskog trgovca namještajem, a nužan uvjet za otvorenje centra u Rugvici jest i izmještanje naplatnih kućica te rekonstrukcija čvora Ivanja Reka.

Realizacija projekta čvora Ivanja Reka, za što je zadužen HAC, zahuktala se nakon što su Vlada i predstavnici IKEA-e Hrvatska dogovorili zajedničko financiranje njegove rekonstrukcije i dogradnje.

Ukupna vrijednost projekta je 125 milijuna kuna, od IKEA-a sufinancira izgradnju sa 100 milijuna kuna, a HAC preostalih 25 milijuna. Izmještanje naplatnih kućica financira HAC, a riječ je o 110 milijuna kuna. (Lider)