Na Weekend Media Festivalu više od 3000 stručnjaka

Među predavačima bit će James Robinson, jedan od najutjecajnijih britanskih novinara, a govorit će o grijesima tabloida News of the World

Direktor festivala Tomo Ricov i direktor programa Nikola Vrdoljak u srijedu su na konferenciji za medije u Zagrebu predstavili program četvrtog Weekend Media Festivala koji će se održati od 22. do 25. rujna u starim tvorničkim pogonima TDR-a u Rovinju.

Među predavačima bit će James Robinson, jedan od najutjecajnijih britanskih novinara, koji će se osvrnuti na relevantna pitanja u svijetu. Između ostalog govorit će o tome  koliki su zapravo ‘grijesi’ ukinutog britanskog tabloida News of the World i koliko je moćan Rupert Murdoch.

Predavanje na temu Amerika vs. Regija održat će dobitnici Emmyja, CBS-ovac Pete Radovich i Zarko ‘Zak’ Ivkovic, izvršni direktor City University of New York Athletic Conference.

James Whatley, direktor marketinga kompanije 1000heads,  govoriti će o teoriji i praksi «word of mouth» marketingu.

Raspravljat će se i o tome što je regija i kako kompanije doživljavaju regiju te kako poslovati na bliskim, a tako različitim tržištima.

Oko 75 panelista raspravljat će o fragmentaciji TV tržišta, fenomenu Dnevnika, businessu u sportu, naplati sadržaja na internetu, komunikacijama u stigmatiziranim industrijama i mobilnom plaćanju.

Glazbeni program otvorit će Đorđe Balašević, a nastupaju i TBF, Jinxi, Zemlja Gruva!, te Kiril Džajkovski. (Bankamagazin)