neckermann-hrvatska-ftdZbog pada prodaje kataloški trgovac Neckermann smanjuje broj zaposlenih u podružnicama srednje i istočne Europe

Njemački kataloški trgovac Neckermann će se krajem godine povući iz država srednje i istočne Europe, uključujući Hrvatsku, piše slovenski poslovni dnevnik Finance.

U matičnoj kompaniji u Njemačkoj pojašnjavaju da su se za povlačenje odlučili zbog pada prodaje koju pripisuju gospodarskoj krizi. Povlače se iz Hrvatske, Češke, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Poslovanje nastavljaju u Austriji i Njemačkoj, gdje očekuju rast.

Prema podacima u Fininom registru godišnjih izvješća Neckermann je lani u Hrvatskoj prihodovao 62,35 milijuna kuna, odnosno 11,86 posto manje nego 2009. godine u kojoj je prihod iznosio 70,73 milijuna kuna. Gubitak u 2010. iznosio je 17,92 milijuna kuna, a u 2009. godini 16,27 milijuna kuna.

U slovenskom Neckermannu su lani ostvarili su lani 12,7 milijuna eura prihoda od prodaje i oko sto tisuća eura neto dobiti. U poduzeću je bilo 19 zaposlenih, navodi se u bazi podataka mini.FI-PO, navode Finance. (Bankamagazin)