metro acceleratorNa natječaj za prvi Techstars Metro Accelerator pristiglo je nekoliko stotina prijava iz 20 zemalja, uključujući i SAD, Indiju i Izrael. U 75 najboljih odabrane su i dvije prijave iz Hrvatske, a deset finalista svoje će digitalne inovacije potencijalnim investitorima predstaviti u siječnju 2016. godine.

“Digitalne promjene prožimaju sve aspekte našeg osobnog i poslovnog života. Uz pomoć digitalnih inovacija želimo naše kupce u ugostiteljstvu učiniti još uspješnijima”, izjavio je Olaf Koch, predsjednik uprave Metro grupe.

Techstars Metro Accelerator prvi je globalni program namijenjen start-upovima koji razvijaju tehnološke aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja, nastao u suradnji Metro grupe i kompanije Techstars iz SAD-a.

Nakon što je krajem kolovoza završilo zaprimanje prijava na natječaj, projekt ulazi u završnu fazu u kojoj će žiri sastavljen od stručnjaka iz Metro grupe te kompanija Techstars i R/GA odabrati deset najboljih start-upova.

Finalisti će u listopadu ove godine tijekom tromjesečnog programa nastaviti razvijati svoja digitalna rješenja namijenjena profesionalnim kupcima Metro Cash & Carryja: vlasnicima restorana, hotelijerima i ugostiteljima.

Prilikom odabira deset najboljih, žiri će kao kriterije uzeti u obzir poslovnu ideju, prilagođenost tržištu i dosadašnji napredak tvrtke. “Osim poslovne ideje, žiri će poseban fokus staviti na ljude koji stoje iza projekta. Koliko god ideja bila obećavajuća, ako tim ne funkcionira i nije u potpunosti posvećen poslovnoj ideji, budućnost tvrtke je neizvjesna”, naglasio je Alexander Zumdieck, glavni direktor Techstars Metro-a.

Ovim projektom Metro grupa želi svojim profesionalnim kupcima ponuditi dodanu vrijednost na području hotelijerstva i ugostiteljstva te im pomoći da uz korištenje digitalnih inovacija njihovo poslovanje bude još uspješnije. Cjelokupan natječaj odvija se na engleskom jeziku putem web stranice, a dodatne informacije možete pronaći i na Twitteru