Nestlé Nesquik žitarice i Veleučilište VERN’ dogovorili su suradnju kojom je ovaj poznati brend žitarica za doručak postao sponzor škole košarke i mlađekadetske momčadi Akademskog košarkaškog kluba VERN’. Ovom suradnjom Nestlé Nesquik žitarice naglasile su važnost uloge doručka i redovite tjelesne aktivnosti u pravilnom rastu i razvoju djece, izvijestili su iz Nestlé Adriatica.

“Budući da mladi košarkaši zbog redovitog bavljenja sportom troše više energije, potrebno im je osigurati obroke s više hranjivih tvari, a žitarice napravljene s cjelovitim zrnom odličan su izbor za njih. Upravo smo zato odlučili podržati AKK VERN’ smatrajući da kombinacijom njihovog znanja o sportu i naše stručnosti o pravilnoj prehrani možemo doprinijeti unapređenju zdravlja mladih sportaša te ih potaknuti da razmišljaju o ovoj važnoj temi”, izjavila je Valentina Golub, Brand manager Nestlé žitarica za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

U sklopu ove suradnje održat će se i edukativna radionica za mlade sportaše i njihove roditelje o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane za djecu i mlade, s naglaskom na prehranu sportaša.

“Angažmanom mladih kroz sport te stvaranjem zdravih navika u formativnom razdoblju postavljaju se temelji za budući uspjeh u obrazovanju, poslu i životu općenito. Veseli nas da su Nesquik žitarice u nama prepoznale partnera i ovim sponzorstvom odlučile podržati upravo najmlađu sekciju AKK VERN’a”, kazao je Mario Kralj, sportski direktor Akademskog košarkaškog kluba VERN’.

Akademski košarkaški klub VERN’ osnovan je 2012. godine. Momčad od osnutka bilježi stalna napredovanja u nacionalnoj košarkaškoj ligi, a od ranije postiže i vrhunske rezultate na sveučilišnim natjecanjima. Prošle godine u sklopu AKK VERN’a pokrenut je omladinski pogon – škola košarke i mlađekadetska momčad, koje su sastavni dio ovog projekta.