Nestlé proširuje svoje aktivnosti i uključuje se u polje specijalnog medicinskog tretmana kože kroz formiranje centra “Nestlé Skin Health S.A”. U skladu s ovom strategijom, Nestlé je odobrio stratešku transakciju kojom će L’Oréal otkupiti 8% svojih dionica vrijednih 48,5 milijuna eura od kompanije Nestlé, priopćeno je iz ove prehrambene kompanije.

Upravni odbor kompanije Nestlé odobrio je proširenu dugoročnu stratešku orijentaciju kompanije, nadovezujući se na misiju kompanije koja je zasnovana na brizi o zdravlju, kvaliteti života i znanstveno utemeljenoj prehrani.

U skladu s navedenom strategijom, Upravni odbor kompanije je odobrio prodaju L’Oréalovih dionica, od čega će dio prihoda iskoristiti za kupnju 50% udjela u farmaceutskoj kompaniji specijaliziranoj za medicinske tretmane kože Galderma. Zahvaljujući navedenoj akviziciji, Nestlé će postati stopostotni vlasnik ove kompanije koja će osnovati zakladu za novi medicinski centar Nestlé Skin Health S.A.

Nedavno osnivanje “Nestlé Health Science S.A” i “Nestlé instituta za zdravstvene znanosti” ojačalo je ovaj strateški pravac kompanije u čijem su fokusu nastojanja da se omogući potrošačima da žive zdravije, nudeći nutritivno kvalitetnu hranu i pića te proizvode nastale temeljem znanstvenih istraživanja, a koji podižu kvalitetu života.

“Stjecanjem preostalih 50% udjela u kompaniji Galderma, Nestlé će nastaviti svoj strateški razvoj u segmentu prehrane, zdravlja i zdravih životnih navika, širenjem aktivnosti iz segmenta medicinske njege kože. Nestlé će oformiti novi centar – Nestlé Skin Health SA, a Galderma će biti temelj ovom entitetu koji će voditi menadžment Galderme. Iako je smanjio svoj udio u L’Oréalu, Nestlé će nastaviti podržavati razvoj ove kompanije, kao i u proteklih 40 godina”, izjavio je  je Peter Brabeck-Letmathe, predsjedavajući Nestléa.

Nestlé Skin Health S.A. bit će sestrinska kompanija, u potpunosti u vlasništvu tvrtke Nestlé, te će imati vlastiti upravni odbor sa sjedištem u švicarskom gradu Lausanne. Nestlé će novoj kompaniji pripojiti i postojeću kompaniju Bübchen, specijaliziranu za njegu kože dojenčadi, a koja će s novoosnovanim centrom osigurati značajnu platformu za profitabilan rast.