Nove Fitness Original žitarice s 30 % manje šećera

fitness žitariceNestlé žitarice lansirale su na hrvatsko tržište Fitness Original žitarice za doručak s 30 % manje šećera u odnosu na raniju recepturu, uz isti okus.

Ukupna količina šećera u Nestlé Fitness Original žitaricama sada iznosi 11.8 g šećera na 100 g žitarica, što znači da jedno serviranje od 30 g sadrži 3.5 g šećera.

Doda li se tome 125 ml obranog mlijeka, ukupna količina šećera u jednom obroku za doručak iznosi svega 9.1 g. Za usporedbu s uobičajenim doručkom Hrvata, jedna banana ima 20.9 g šećera, a kroasan s pekmezom 24 g šećera.

Smanjenje šećera u Fitness žitaricama postignuto je zamjenom šećera s cjelovitim zrnom pšenice, čiji je udio povećan s 53 % na 57 %, te rižom, čiji je udio povećan s 34.5 % na 36.9 %. Prepoznatljiv okus zadržan je bez korištenja umjetnih sladila, a u skladu s propisima EU.

Žitarice za doručak predstavljaju poželjan odabir za doručak jer sadrže visok udio složenih ugljikohidrata te su dobar izvor vlakana, cjelovitog zrna, vitamina i minerala.

Nove Nestlé Fitness žitarice s poboljšanom recepturom sadrže optimalnu količinu željeza, kalcija i folne kiseline, što je posebno važno za prehranu žena.

Nestlé žitarice za doručak obvezale su se da će nutritivno unapređivati svoje proizvode i tako omogućiti potrošačima zdrav izbor za doručak.

Tako je od 2003. godine do danas na globalnoj razini uklonjeno više od 9.141 tona šećera te 884 tone soli iz proizvoda i dodano više od 3.4 milijardi serviranja cjelovitog zrna.

Prethodni članakAfrodita – slatko iskustvo pod tušem
Sljedeći članakAdris Grupa: Od domoljublja ste napravili zanimanje