Novi logistički centar na području Zagreba

Izvrsna lokacija i najsuvremenija tehnologija u sklopu poslovne zone Meridijan 16

U siječnju 2022. otvara se novi, moderni logističko-distributivni centar u Zagrebu u sklopu poslovne zone Meridijan 16, jedne od najvećih zona te vrste i privatnih investicija u Hrvatskoj. Zona se prostire na više od milijun četvornih metara. Zbog neposredne blizine zračne luke Franjo Tuđman, približnih 20 minuta od centra Zagreba i izravne veze s autocestom A11, ovo je područje zanimljivo mnogim domaćim i stranim logističkim tvrtkama.

Jedna od tvrtki koja je prepoznala potencijal ove lokacije i odlučila se proširiti upravo tamo je cargo-partner koja nudi uslugu međunarodnog i domaćeg prijevoza robe, logistike, špedicije, carinjenja i skladištenja. S novim modernim logističkim centrom u Zagrebu u koji je direktno uloženo više od 4,5 milijuna kuna najsuvremenije opreme i sustava za skladišno poslovanje, svojim klijentima nude ne samo skladište, već i potpuno integrirana logistička rješenja prilagođena potrebama klijenata.

Uz mogućnost skladištenja na 12.900 četvornih metara (od kojih je 900 četvornih metara smješteno na mezaninu), ovaj centar uz suvremene sustave za kontrolu temperature i ventilacije osigurava idealne uvjete skladištenja. Imajući u vidu činjenicu da je Republika Hrvatska u proteklih godinu dana pogođena s dva jača potresa, regalna konstrukcija u logističko-distributivnom centru je u skladu s najvišim Europskim protupotresnim standardima (Eurocode8). Za osiguranje robe visoke vrijednosti, postavljena je i visoka protuprovalnost.

“Sa sjedištem u Austriji i sa svojih 40 skladišta i više od 260.000 četvornih metara skladišnog prostora diljem svijeta, ova tvrtka je godinama njegovala strategiju razvoja u ugovornoj logistici, a cargo-partner Hrvatska podupire i slijedi istu strategiju kao dio grupacije otvaranjem novog centra na ovoj lokaciji kojim će ponuditi sveobuhvatan paket logističkih usluga za optimizaciju skladištenja i distribucije”, navodi direktor cargo-partnera Hrvatska, Zoran Starčević.

Suvremene tehnologije za najkvalitetniju uslugu
Uz pomoć suvremenih tehnologija, poput SPOT platforme za vidljivost i suradnju u lancu opskrbe, ova logistička tvrtka će pružiti podršku kupcima u pogledu digitalizacije i automatizacije logističkih poslovnih procesa kao i za razvoj usluge upravljanja opskrbnim lancem. Također, osigurat će mogućnosti za razvijanje novih poslovnih prilika za cijelo hrvatsko gospodarstvo u općenitom smislu. Potencijal nove poslovne zone već su prepoznale brojne internacionalne tvrtke dok je cargo-partner Hrvatska već dio ove priče.

”Vjerujem da ćemo u suštini ove investicije ojačati društveno odgovorni segment naše tvrtke kojim ujedno pružamo podršku različitim područjima u smislu poboljšanja infrastrukture u Zagrebu, koje dovodi do povećanja broja radnih mjesta i unapređenja uvjeta poslovanja naprednijom tehnologijom. Važan cilj projekta je nedvojbeno i podupiranje hrvatske privrede, da bi Hrvatska postala konkurentnija, sigurnija i inovativnija zemlja te da bi se lakše prilagodila europskim i globalnim trendovima”, za kraj dodaje direktor Zoran Starčević.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakU tijeku je novo izdanje natjecanja Effie
Sljedeći članakLabello Original Ski