bingo-tuzlaGradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predstavnici Binga danas su svečano otvorili Bingo City Center, koji zauzima površinu od preko 40.000 kvadratnih metara i koji broji preko 50 trgovina.

Bingo City Center karakterizira odlična ponuda inozemnih i regionalnih brendova, među kojima su Zara, Cinestar, Bowling, Retro, Sport Vision, Bershka, Koton, Terranova, Pull & Bear, Lindex, Deichman, Stradivarius, Buzz, Tom Tailor, Orsay, Piazza Italia, Swarovski, kao i mnogi drugi.

“Ovim objektom i njegovim sadržajima Tuzla je daleko ljepši i udobniji grad nego prije. U ime građana Tuzle zahvaljujem se gospodinu Senadu Džambiću, njegovim suradnicima, Bingovim zaposlenicima i posebno grupi projektanata ovog prelijepog objekta koji je na spektakularan način obogatio povijesnu arhitekture Tuzle”, izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.

“Bingo City Center je izgrađen u rekordnom roku. Za manje od godinu dana, od postavljanja kamena temeljca došli smo do svečanog otvorenja. Posebno nam je drago što se danas možemo pohvaliti informacijom da je Bingo City Center 100% izdat, te da ga karakterizira odlična ponuda brendova, što samo potvrđuje njegov značaj i poslovni potencijal za ovaj dio regije. On predstavlja investiciju vrijednu svake pažnje, kako na financijskom planu, tako i na planu razvoja lokalne zajednice. Zahvaljujem se gradonačelniku Tuzle, kao i svim institucijama gradske uprave na izuzetnoj suradnji i podršci u procesu dobivanja svih potrebnih dozvola”, izjavila na otvaranju Lidija Tomić, menadžer Bingo City Centra.

bingo-tuzla01“Danas obilježavamo početak, za nas najvećeg projekta do sada, kako s pozicije same investicije tako i sa pozicije znanja, resursa i ekspertiza koje smo u njega uložili. U ovaj projekt ušli smo apsolutno zrelo i spremno, jer je centar otvoren u trenutku kada već imamo apsolutnu lidersku poziciju na tržištu kada je retail segment u pitanju. Bingo City Center je, ne samo impozantna građevina, nego je okupio i najpoznatije modne brendove u regiji, a u njegovoj izgradnju od početka izgradnje do danas, angažirano je više od 2.500 ljudi. Obzirom na sadržaj centra, očekujemo da će postati mjesto obiteljskog okupljanja i da će privući posjetioce ne samo Tuzlanskog kantona, nego i regije”, izjavila je Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe marketinga Binga.

Bogatim doživljajem kupovine, lokacijom i odličnim cijenama širokog asortimana proizvoda, Bingo City Center teži da bude omiljena lokacija okupljanja svih stanovnika Tuzlanskog kantona.

Bingo City Center predstavlja novu investiciju Binga, vodeće bosanskohercegovačke kompanije u oblasti maloprodaje, koja je za 23 godine poslovanja izgradila mrežu koja broji više od stotinu osamdeset poslovnih jedinica i koja je postala prepoznatljivo ime trgovine na ovom tržištu.