rezanje-vrpce-debeljak-sponzabrodnjakInvesticija je vrijedna devet milijuna eura

Slovenski trgovac Mercator otvorio je u utorak u Rovinju trgovački centar površine 8000 četvornih metara u čiju je izgradnju uloženo devet milijuna eura, izvijestili su danas iz Mercatora.

Otvaranjem trgovačkog centra i svog prvog prodajnog mjesta u Rovinju, Mercator je realizirao svoju najveću ovogodišnju pojedinačnu investiciju u Hrvatskoj.

Rovinjski trgovački centar je 21. Mercatorov centar i ukupno 135. trgovina u Hrvatskoj.

Uz prisustvo brojnih uzvanika prodajni objekt svečano su otvorili gradonačelnik Rovinja, Giovanni Sponza, predsjednik Uprave Mercator Grupe, Žiga Debeljak, i predsjednik Uprave Mercatora-H, Stanislav Brodnjak, koji je podsjetio da je Mercator svoje poslovanje u Hrvatskoj započeo upravo u Istri 2000. godine otvorenjem prvog centra u Puli.

“Nakon što smo u prvom kvartalu investirali tri milijuna eura i otvorili više od 2000 četvornih metara prodajnih prostora u Zagrebu i Osijeku, danas otvaramo trgovački centar s više od 8 tisuća četvornih metara prodajne površine. Uvjeren sam da je naša investicija od 9 milijuna eura i 80 novootvorenih radnih mjesta značajan doprinos razvoju i daljnjem napretku trgovine Rovinja, jednog od najznačajnijih hrvatskih turističkih središta“, istaknuo je Brodnjak.

Najavio je i da Mercator-H i nakon Rovinja nastavlja s investicijama i širenjem maloprodajne mreže. Tako se već sutra otvara Mercatorov supermarket u Biogradu na više od 1400 m2, a krajem srpnja i novo centralno logističko skladište Mercatora u Sv. Nedelji, na 30.000 m2 s opremom vrijednom 3,3 milijuna eura.

Mercatorov centar u Rovinju, uz supermarket od 1100 m2 prodajnog prostora, Rovinjanima će ponuditi i niz međunarodnih brendova koji do sada nisu bili prisutni. Svoja vrata tako će otvoriti Intersport, dm-drogerie markt, Jysk, Mana, Benetton kids, Accessorize, Triumph i O’Neil.

Trgovački centar ističe se i po najmodernijim ekološkim rješenjima u smislu održivog razvoja, koja ga čine energetski učinkovitim objektom. Korištene su najnovije dostupne tehnologije u rashladnom sustavu kako bi se maksimalno doprinijelo ekološkoj funkcionalnosti i energetskoj učinkovitosti, ističu iz Mercatora.

Primjerice, otpadna toplinska energija hladnjaka koristi se za zagrijavanje tople sanitarne vode, a krov ima predispoziciju za smještaj amorfnih fotonaponskih ćelija, što je jedan od trendova u “zelenoj energiji” koja će se pojaviti na tržištu ulaskom Hrvatske u EU.

Povodom otvorenja svog trgovačkog centra u Rovinju, Mercator-H donirao je dvije tone namirnica za potrebe djece u hrvatskom i talijanskom dječjem vrtiću.

Otvaranje centra donacijom je obilježio i dm-drogerie markt, koji se obvezao financirati postavljanje dječjeg igrališta za dječji vrtić i jaslice Neven u Rovinju.

TRGOVAČKI CENTAR MERCATOR-H ROVINJ – osnovne informacije:
Glavni arhitekt: Mario Smilović
Lokacija: gospodarska zona Štanga, na adresi Braće Božić 4c
Površina: na parceli od 11.097 m2 izgrađen je centar koji ima 8100 m2 brutto zatvorenog prostora, 378 m2 natkrivenih otvorenih površina, 2180 m2 prometnih površina i 4224 m2 opločenih površina i uređenog zelenila
Parkiranje: Ukupno 171 parkirno mjesto, od toga u suterenu centra 105 mjesta, a na platou s istočne strane 66 mjesta ukupno. Od toga za invalide 10 parkirnih mjesta