fmcgretail-arena-2012-okrugli-stolOkruglim stolom na temu “Kriza ne posustaje – kako dalje” otvorena je Treća međunarodna konferencija o prehrambenoj industriji, 3rd FMCG&Retail Arena 2012, u hotelu Metropol u Beogradu.

Uvodno izlaganje održali su Tomislav Gavazzi, generalni direktor Infoarena grupe, Miljan Ždrale, viši bankar Agrobiznis tima Europske banke za obnovu i razvoj i Miodrag Kostić, predsjednik Uprave i vlasnik MK Grupe.

“U vrijeme globalne ekonomske krize koja se produbila, nastavak regionalne suradnje jedan je od načina da se kriza lakše prevlada. Zadatak svih nas je da spremni dočekamo izazove koji će nastupiti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Za povećanje konkurentnosti neophodno je osmisliti i primijeniti efikasne poslovne modele, dok su regionalne alijanse šansa da se kompanije bolje pozicioniraju u odnosu na velike svjetske korporacije”, rekao je Tomislav Gavazzi, generalni direktor Infoarena Grupe.

Tijekom okruglog stola Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i većinski vlasnik Atlantic Grupe, Vladimir Čupić, predsjednik Upravnog odbora Hypo banke, Božidar Đelić, član savjetodavne grupe “Od tranzicije ka tranziciji” EBRD-a, i Peter Sanfey, zamjenik direktora za strategiju i politiku Kancelarije glavnog ekonomiste EBRD-a, razgovarali su o rješenjima za prevladavanje krize.

Drugi dan Međunarodne konferencije o prehrambenoj industriji počinje u 9 sati, a tijekom plenarnih sesija bit će riječi o Cefti i EU odnosima, utjecaju krize u EU na poslovanje u regiji, ali i o načinima financiranja primarnog agrobiznisa.

Na panelima će sudjelovati istaknuti dužnosnici, gospodarstvenici i bankari, a među njima i Vincent Degert, šef Delegacije EU u Srbiji, Jelena Krstović, potpredsjednica Delta Holdinga, Bojan Radun, generalni direktor Nektara, Ante Todorić, izvršni potpredsjednik Agrokora za poslovnu grupu Maloprodaja, Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke, Zoran Mitrović, predsjednik Uprave i suvlasnik Victoria Grupe, i mnogi drugi.

Treću međunarodnu konferenciju o prehrambenoj industriji organiziraju Infoarena i Europska banka za obnovu i razvoj uz generalno partnerstvo kompanije Studen&Co Holding.