Perpetuum Mobile objavljuje dostupnost KEKS Pay za Magento – programsko rješenje koje omogućuje integraciju mobilnog sustava plaćanja putem KEKS Pay aplikacije unutar web shopova zasnovanih na Magento2 platformi. Rješenje je razvijeno u uskoj partnerskoj suradnji Perpetuuma i Erste banke, vlasnika KEKS Pay sustava i aplikacije.

Ovo rješenje korisnicima online trgovina omogućuje da plaćanje izvrše koristeći svoju KEKS Pay mobilnu aplikaciju što znači značajno brži i jednostavniji način plaćanja u usporedbi s uobičajenim plaćanjem karticom. Za vlasnike web shopova zasnovanih na Magento2 platformi ova nadogradnja omogućava veći promet i veće zadovoljstvo njihovih korisnika.

Keks Pay za Magento ekstenzija omogućuje dva načina rada:

• Za kupce koji kupuju koristeći svoje mobilne uređaje, prilikom plaćanja automatski se pokreće KEKS Pay aplikacija sa svim podacima za plaćanje, te kupac jednim potezom prsta na ekranu (“swipe”) finalizira plaćanje

• Za kupce koji kupuju koristeći osobna ili prijenosna računala, web shop generira QR kod kojeg kupac treba skenirati koristeći KEKS Pay mobilnu aplikaciju, nakon čega također jednim potezom prsta (“swipe) potvrđuje kupovinu, odnosno transakciju

Magento je vodeća globalna eCommerce platforma koju koristi više od 230.000 web shopova, a KEKS Pay zajednica broji više od 150.000 korisnika. Perpetuum kreiranjem besplatne ekstenzije mobilnog plaćanja KEKS Pay za Magento povezuje ove dvije platforme i omogućuje da vlasnici i korisnici online trgovina iskoriste njihove mogućnosti i funkcionalnosti na najbolji način i obostrano zadovoljstvo.

“Tržišni i tehnološki trendovi nezaustavljivo idu prema svijetu u kojemu ćemo online plaćati brzo, jednostavno i sigurno. Perpetuum, kao partner kompanije Adobe (vlasnika platforme Magento) te Erste banke, odlučio je snažno iskoračiti u ovom smjeru i trgovcima čiji su shopovi zasnovani na Magentu otvoriti ‘prozor u fintech’. Suradnja s KEKS Pay timom bila je odlična, a već sad s tržišta imamo izrazito pozitivan odjek i interes za ovo rješenje”, rekao je Ivo Špigel, suosnivač i član uprave Perpetuum Mobile d.o.o.

“Izrazito mi je drago što je Perpetuum Mobile prepoznao KEKS Pay kao aplikaciju koja će oblikovati budućnost plaćanja u webshopovima na način da korisnicima nudi vrhunsko korisničko iskustvo, odnosno kupnju samo jednim potezom prsta. U tom smislu rado smo prihvatili njihov prijedlog da upravo oni razviju plugin KEKS Pay for Magento, te na taj način velik broj webshopova dobije mogućnost jednostavne integracije s KEKS Payom. Čestitam Perpetuumu na tom koraku, odlično smo surađivati i veselimo se daljnjem zajedničkom razvoju plugina”, rekao je Dejan Donev, direktor tima za digitalnu transformaciju Erste banke.

Prvi web shop u svijetu koji koristi KEKS Pay za Magento ekstenziju je popularna online knjižara Fraktura (www.fraktura.hr). Seid Serdarević, osnivač i direktor Frakture, rekao je: “Fraktura oduvijek prati najsuvremenije tehnološke trendove. Naš web shop fraktura.hr već godinama radi na Magento platformi, a zadovoljstvo naših čitatelja nam je uvijek na prvom mjestu. KEKS Pay, i to po prvi puta na svijetu na Magento webshopu, omogućuje da naši čitatelji još brže, sigurnije i jednostavnije dođu do knjiga svojih omiljenih autora. Koliko smo sigurni da objavljujemo najbolje knjige, jer naš izbor je potvrđen brojnim domaćim i međunarodnim nagradama, tako smo sigurni da je KEKS Pay jedno od sredstva plaćanja budućnosti.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!