Nakon pozicioniranja u regiji, PharmaS je krenuo na tržište Švicarske gdje bi uskoro trebao lansirati prvi proizvod –  inovativni dodatak prehrani PharmaS PROBalans

Farmaceutska kompanija PharmaS osnovala je kompaniju PharmaS Švicarska za proizvodnju i prodaju farmaceutskih proizvoda sa sjedištem u Ženevi. Formiranje nove kompanije u skladu je s najavama pozicioniranja kompanije van zemalja regije, a sve s ciljem jačanja brenda PharmaS te plasiranja proizvoda iz nove Consumer Healthcare divizije, odnosno bezreceptnih proizvoda, na većem geografskom području, priopćeno je iz tvrtke.

“Već smo u više navrata najavljivali da nam je tržište naše regije premalo za srednjoročne i dugoročne planove koje smo postavili pred kompaniju. Veseli me što je prva zemlja u koju ulazimo nakon pozicioniranja u regiji, upravo Švicarska koja ima dugu tradiciju u farmaceutskoj industriji. Iako će mnogima izgledati iznenađujuće, u Švicarskoj postoji potencijal za plasiranje naših bezreceptnih proizvoda, konkretno inovativnih brendova koje razvijamo u kompaniji. Nakon dodatka prehrani PharmaS PROBalansa, u ovoj godini ćemo u Hrvatskoj lansirati još pet proizvoda, a vrlo brzo slijedi i prvo lansiranje na tržištu Švicarske”, rekao je predsjednik Uprave PharmaSa Jerko Jakšić te dodao kako Švicarska prednjači u razvijenosti prehrambene industrije dočim je tržište dodataka prehrani nešto manje razvijeno.

Švicarska će tako postati sedma zemlja, nakon Hrvatske, Srbije, BiH, Kosova, Makedonije i Albanije, u kojoj PharmaS posluje.

Kompanija PharmaS je i dalje orijentirana na proizvodnju generičkih lijekova na recept u sklopu čega je registrirano oko 120 lijekova u regiji, a od kraja prošle godine intenzivno se radi na razvoju vlastitih proizvoda.

Prvi proizvod PharmaS PROBalans je već lansiran u Hrvatskoj i zemljama regije dok predstavljanje drugog PharmaSovog brenda iz područja ženskog zdravlja slijedi tijekom svibnja. Kompanija intenzivno razvija poslovanje u sklopu čega se ubrzo planiraju izlasci i u druge zemlje, navodi se u priopćenju tvrtke u kojoj je trenutačno zaposleno oko 170 stručnjaka.