Nestlé žitarice su i ove godine odlučile iznenaditi svoje potrošače pa su zajedno s autorima jedne od najpopularnijih mobilnih igara na svijetu Angry Birds pripremile zabavno-edukativnu verziju igre, koja se od siječnja može pronaći u promotivnim pakiranjima Nestlé žitarica za djecu.

U posebnom izdanju ove trenutno najpreuzimanije igre na svijetu nazvanom Angry Birds Breakfast pojavljuje se i prepoznatljivi lik Nesquik žitarica Quicky koji, zajedno s dobro poznatim ptičicama, na zabavan način nastoji podići svijest o važnosti ukusnog i uravnoteženog doručka.

Oni koji žele uživati u pustolovinama “ljutitih ptičica” trebaju na policama dućana pronaći promotivna pakiranja žitarica za doručak Nesquik i Cookie Crisp, koja unutar kutije sadrže gratis CD s igrom. Osim toga, igra se može igrati i putem interneta.
Naime, s unutrašnje strane promotivnih pakiranja Nesquik Duo, Chocapic, Cookie Crisp, Honey Cheerios i Lion žitarica nalazi se Angry Birds kôd za gratis online igru s dvije razine. Za pristup ostalim razinama igrači moraju unijeti kodove koje mogu pronaći unutar pakiranja navedenih Nestlé žitarica.

Igra Angry Birds prvi je puta predstavljena u prosincu 2009. godine za Appleov operacijski sustav iOS te je u kratkom roku postala najraširenija mobilna igra na svijetu, koja se može pohvaliti s čak dvije milijarde preuzimanja za sve vrste platformi. U četiri godine od kada postoji, igrači su uz Angry Birds proveli ukupno 200.000 godina, što je ekvivalent vremenu otkada postoji moderni čovjek.

Igra Angry Birds Breakfast dostupna je na nestle.angrybirds.com.