26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 20:35
VijestiZemljaPredstavljen Poduzetnički vodič savske regije

Predstavljen Poduzetnički vodič savske regije

goran-sukalo-savjetnik-savske-komisije-zlatan-frohlich-zeljko-milkovic-zamjenik-tajnika-savske-komisije-igor-cutukVodič će se distribuirati putem gospodarskih komora članica udruženja Ekonomske regije u slivu rijeke Save, a bit će javno dostupan i na mrežnim stranicama projekta Lijepa naša Sava

Poduzetnički vodič savske regije predstavljen je na današnjoj sjednici Foruma predsjednika udruženja 16 komora Ekonomske regije u slivu rijeke Save (ERUSRS) u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Komori Zagreb.

Publikacija je podijeljena na četiri dijela od kojih se svaki odnosi na jednu državu i jedinstvena je po svojoj višejezičnoj koncepciji. Naime, Vodič je pisan na nacionalnim jezicima članica uz dodatan prijevod na engleski.

Poduzetnički vodič savske regije daje pregled ekonomskoga stanja, poduzetničkih potencijala i razvoja savske regije od izvorišta Save u Sloveniji, preko područja njezina toka kroz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, do ušća u Dunav u Srbiji, ali i na širemu području obuhvaćenom djelatnošću komora članica ERUSRS-a.

Vodič obuhvaća pravni okvir svake pojedine zemlje savske regije s naglaskom na osnovnoj zakonskoj regulativi, poreznome i carinskome sustavu te makroekonomskim kretanjima te donosi gospodarski profili savskoga područja uz osvrt na poduzetničke infrastrukture i razvojne perspektive.

– Gospodarski i održivi razvoj savske regije utemeljen je na korištenju prirodnim bogatstvima Save, ali i na ekološkom očuvanju rijeke te jačanju prekogranične suradnje. Potencijali s kojima savska regija raspolaže čine ju poduzetnički privlačnim odredištem za domaće i strane ulagače pa je i to bio povod za izradu Poduzetničkoga vodiča kao informativne i promocijske publikacije – izjavio je Zlatan Fröhlich, predsjednik HGK – Komore Zagreb.

Poduzetnički vodič pruža osnovne podatke potrebne na poduzetničkome putu kojemu je cilj pretvaranje dobrih ideja u korisne projekte koji doprinose ukupnome razvoju savske regije i njezinim stanovnicima. Svako od odredišta savske regije nudi zanimljive mogućnosti za poslovanje i ulaganje, a u Poduzetničkome vodiču sva su podjednako zastupljena te se nastojalo realno prikazati gospodarsko stanje i razvojne mogućnosti.

– Vjerujemo da će Poduzetnički vodič savske regije biti vrijedan doprinos razvoju kontinentalnog ekoturizma i poticanju neiskorištenih poduzetničkih potencijala uz našu najdužu rijeku na temeljima održivosti. To je zajednička želja Coca-Cole HBC Hrvatska i gospodarskih komora u sljevu rijeke Save, ali i osnovni cilj društveno odgovornoga projekta Lijepa naša Sava u okviru kojega smo partnerski poduprli ovaj vodič. Njegovim predstavljanjem s ponosom najavljujemo i peto izdanje projekta Lijepa naša Sava koji i ove godine donosi sadržaje kojima ćemo tijekom lipnja u gradovima uz Savu nastojati poticati povratak života, turizma i poduzetničkih aktivnosti na Savu – izjavio je Igor Ćutuk, voditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Publikacija će se distribuirati putem gospodarskih komora članica udruženja Ekonomske regije u slivu rijeke Save te prigodom sajamskih nastupa i poslovnih susreta, a bit će objavljena i javno dostupna i na mrežnim stranicama projekta Lijepa naša Sava.

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...