Tvrtka Coca-Cola pokrenula je projekt “Podijelimo radost za stolom” koji podsjeća na važnost okupljanja obitelji za stolom uz zajedničke obroke te uživanje u trenucima radosti uz dijeljenje važnih uspomena s najdražima.

Ana,Maja,Ivana i SandraOkosnicu projekta čini angažman jedne od najpoznatijih gastroblogerica u Hrvatskoj, Sandre Gašparić, majke troje djece i autorice bloga ReciPeci.

Sandra će tako na svom blogu objavljivati jednostavne i ukusne recepte te dijeliti male tajne o tome kako okupiti obitelj za stolom.

Na predstavljanju projekta svoje obiteljske rituale otkrila je i Ivana Husar Mlinac, poznata pjevačica i majka te velika zaljubljenica u kuhanje.

Upravo su zajednički obroci jedna od prvih asocijacija na dom i obitelj te često jedine prilike da se s ukućanima podijele novosti iz svakodnevice ili rasprave aktualne teme koje potiču na razmišljanje.

U konačnici svi članovi obitelji uživaju u zajedništvu i trenucima radosti koje im ono donosi. Pa ipak, iako sve veseli jesti zajedno, zajednički su obiteljski obroci sve rjeđi, a posljedica je to suvremenoga načina života, natrpanih dnevnih rasporeda, udaljenosti i suvremene tehnologije koja, iako zbližava, često i odvlači pozornost te oduzima dragocjeno slobodno vrijeme.

Upravo zato je tvrtka Coca-Cola sebi zadala misiju donijeti radost za stol i spojiti obitelji na zajedničkome objedu.

“Svaka obitelj ima neki posebni ritual ili naviku, ono nešto što je svojstveno samo njoj, neki detalj koji nam govori da smo kod kuće. Upravo ti mali detalji poput Coca-Cole, koju dijelimo za vrijeme ručka, čine okus doma. To je okus u kojemu uživamo za vrijeme svakoga pravog obiteljskog obroka. Projektom ‘Podijelimo radost za stolom’ želimo sve podsjetiti kako uvijek treba tražiti način da se potrudimo mrvicu više i okupimo se za stolom sa svojim najdražima te podijelimo trenutke radosti”, izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetila je i kako se svi mogu uključiti u projekt jer se osim suradnjom s odabranim ambasadorima, projekt odvija usporedno na projektnoj mrežnoj stranici i Coca-Colinim službenim profilima na društvenim mrežama s hashtagom #radostzastolom.

Da bi upravo zajednički obroci trebali biti okosnica obiteljskih okupljanja, potvrdila je i Sandra Gašparić koja je i glavna ambasadorica projekta “Podijelimo radost za stolom”.

“U mojemu je domu kuhinja središnje mjesto i u njoj se okuplja cijela obitelj. Za našim se stolom živi. Trudimo se jesti zajedno što je češće moguće, a za stolom se uvijek vode zabavni razgovori, započnu se tu i neke važne rasprave, prepričavaju se dogodovštine iz škole, s igrališta, bude tu i suza i smijeha, no sve to čini život. Ne treba zaboraviti da upravo iz doma svi nosimo ono osnovno, temelje koji nas čine takvima kakvi jesmo, a ako su ti temelji dobri i ako se sastoje od nekih korisnih rituala i naša će ih djeca usvojiti i poslije se njima služiti tijekom života. Zato mi je iznimna čast što sam sudionica ovog projekta koji sve nas koji živimo užurbanim načinom života podsjeća na to koliko je važno pronaći vremena za zajednička druženja. A postoji li bolji način za to nego uz ukusan obrok?”, istaknula je Sandra.

Pritom je pozvala sve zainteresirane da posjete njezin blog na kojemu objavljuje ukusne jednostavne recepte, prilagođene svakodnevnomu životu suvremene žene i kućanice te savjete za kvalitetno provođenje vremena s djecom i ostalim članovima obitelji.

Coca-Cola je odabrala Sandru kao ambasadoricu projekta upravo zato što je kao supruga i majka svakodnevno zaposlena osmišljavanjem novih načina za okupljanje svoje obitelji za stolom kako bi zajedno proveli kvalitetno vrijeme uz ukusan i uravnotežen obrok.

Na predstavljanju projekta svi su mogli kušati obrok koji je Sandra pripremila po autorskome receptu.